BSD’er Piet van de Kieboom start inzameling wegens uitgebrande auto

BERGEN OP ZOOM – De onrust rondom de ouderenflat aan de Plejadenlaan kende op oudjaarsavond een voorlopig dieptepunt toen de auto van een bewoonster uitbrandde. Overlast veroorzakende jongeren bestookten het voertuig met vuurwerk en de verzekering keert niets uit. Raadslid Piet van den Kieboom komt in actie.

Van den Kieboom is al enige tijd betrokken bij het wel en wee rondom de flat. Hij heeft met name geregeld contact gehad met bewoonster Edith de Waal, die veel conflicten heeft met de betreffende jeugd. Na de uitgebrande auto van de 71-jarige flatgenote van De Waal, wil hij zich sterk maken voor een oplossing van dit acute probleem. De verzekering van de gedupeerde hartpatiënte keert waarschijnlijk niets uit. De in de buurt geliefde oude dame, die bovendien mantelzorger is voor haar zieke echtgenoot, kan echter niet zonder auto.

Veel respons

Het BSD-raadslid vertelt op Facebook dat de eigenaresse van de uitgebrande, tien jaar oude Seat niet op een vergoeding van haar verzekering hoeft te rekenen. Aan Omroep Brabant liet hij weten dat dit komt omdat de schade door vandalisme ontstond. Dat deed hem besluiten om te polsen of er mensen mee willen werken aan een inzameling, waarmee voor de 71-jarige een andere auto gekocht kan worden. Al snel kreeg Van den Kieboom dermate veel positieve reacties dat hij woensdag al bij een notaris zit om de actie officieel te maken. Hij wil ook sponsors en autodealers gaan benaderen om de uitgekeerde dagwaarde aan te vullen en zo snel mogelijk een andere auto aan de dame te kunnen aanbieden.

Wordt vervolgd…

Natuurlijk zullen we niet nalaten een rekeningnummer te vermelden op ons platform als dat er eenmaal is. Als mensen mooie acties op touw zetten hiervoor vernemen we het eveneens graag, zodat we er aandacht voor kunnen vragen.