Bergse Ricoh vestiging ontvangt de Groene Pluim

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM Het Europees distributiecentrum van Ricoh in Bergen op Zoom, de leverancier van producten en diensten op het gebied van IT & documentmanagement oplossingen, is het tweede bedrijf dat de Groene Pluim in ontvangst mag nemen. Dit is een initiatief van BZW West-Brabant om bedrijven die serieus werk maken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) positief te erkennen. De prijs werd op 24 november uitgereikt tijdens het bedrijfsbezoek van BZW-leden aan Ricoh.

"Een bedrijf waar we als regio West-Brabant, en zeker als gemeente Bergen op Zoom, trots op mogen zijn", aldus Peter van den Eijnden, bestuurslid BZW Bergen op Zoom en portefeuillehouder duurzaamheid. De Groene Pluim van BZW is een erkenning van de hoge maatschappelijk betrokkenheid van Ricoh, zo blijkt uit het juryrapport. Bedrijven worden hierin beoordeeld op energiebesparing, afvalreductie en innovatieve verduurzaming van het productieproces. Daarnaast is een belangrijke voorwaarde dat het bedrijf motivatie, enthousiasme en inspiratie deelt met anderen. Ricoh loopt op al deze fronten voor de troepen uit.

Goed voorbeeld…

"Naast erkenning en waardering voor de duurzame ondernemer, is het doel van de Groene Pluim ook om andere bedrijven enthousiast te maken en aan te moedigen om de regio West-Brabant tot de landelijke top te laten behoren", vertelt Van den Eijnden. "Op het gebied van arbeidsparticipatie, in het kader van de Participatiewet, behoren de West-Brabantse bedrijven gezamenlijk al bij de landelijke top, maar we willen op álle eerder genoemde punten doordringen tot de landelijke -en uiteindelijk de Europese- top."

  • BZW zal op frequente basis deze blijk van erkenning en waardering uitreiken aan bedrijven in de regio. Bent u of kent u een bedrijf dat in aanmerking komt voor de Groene Pluim dan kunt u dit kenbaar maken bij BZW via schoormans@bzw.nl. Uitdrukkelijk vermelden wij dat het niet noodzakelijk is om lid te zijn van VNO-NCW, BZW of MKB om in aanmerking te komen voor de Groene Pluim.

  • Het volledige juryrapport kunt u lezen op www.bzw.nl/bergenopzoom.