Bergse scoutinggroepen bieden jeugdleden online programma aan

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto’s: scouting De Markiezaatsgroep)

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – Vanwege het coronavirus zijn alle scoutingbijeenkomsten tot 1 juni afgelast. Toch willen de Bergse scoutinggroepen hun leden niet zo lang zonder scouting laten zitten, zo blijkt uit hun gezamenlijke verklaring. Daarom hebben de scouts sinds het afgelopen weekend verschillende online opkomsten georganiseerd, waardoor de leden de scouting niet helemaal hoeven te missen.

De welpen van Scoutinggroep Petrus en Paulus hebben samen zitten knutselen, en een doe-opdrachtenspel gedaan terwijl de leiding via de webcam tekst en uitleg gaf, aldus de scoutingorganisaties.

Voor de scouts van de Delmo was er een spel bestaande uit verschillende opdrachten die de scouts thuis kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan een creatieve opening van de opkomst, uitvoeren van een TikTok challenge of organiseer een verjaardagsfeestje voor jezelf. De jeugdleden leveren foto’s of filmpjes in, die door de vrijwillige leidinggevenden worden beoordeeld.

Bij de Markiezaatsgroep werden er door de Dyonisosstam online mini-games gespeeld. De groep bestond in totaal uit 16 spelers, die in kleinere lobby’s tegen elkaar spelen en kletsen. Dit biedt een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden. De jeugdleden – die ook niet naar school kunnen – krijgen zo iets leuks te doen voor thuis. Het hele gezin kan meedoen aan de opdrachten en ook de vrijwilligers beleven er ontzettend veel plezier aan.

Voor de komende weken staan er meer digitale activiteiten op de planning, zo zijn bij Scouting Halsteren de voorbereidingen van een online bijeenkomst voor zaterdag 28 maart in volle gang.