Omroep ZuidWest brengt Coronahelden in beeld

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Illustratie: PixaBay)

BRABANTSE WAL – Er is veel bewondering en waardering voor mensen die werkzaam zijn in bepaalde zogeheten cruciale beroepen. Dat wordt met allerlei acties onderstreept, van gezamenlijk applaus in de buitenlucht tot bloemen en gebak die bij bijvoorbeeld ziekenhuizen worden afgeleverd voor het personeel. Toch zijn er ook volop mensen keihard aan het werk die niet of veel minder in het zonnetjes worden gezet. Daar wil Omroep ZuidWest wat aan gaan doen.

“Natuurlijk zijn de handen aan het bed van onschatbare waarde”, zo meldt streekomroep ZuidWest. “Net als de professionals die de kinderen opvangen van de mensen die de samenleving nu draaiend en zo gezond mogelijk houden.” Toch zijn er volgens de omroep ook allerlei andere beroepen en vakmensen die best wat waardering mogen krijgen voor hun aandeel in het in goede banen leiden van deze roerige tijden. “Denk aan de bezorgers van je post en pakketjes, de politiemensen en schoonmakers. Of degenen die je oud papiercontainer komen legen. Zo maar enkele voorbeelden en zo zijn er veel meer.”

Tips zijn zéér welkom!

De komende weken gaat de redactie van Omroep ZuidWest daarom op zoek naar deze Coronahelden, waarbij tips van kijkers welkom zijn. Het gaat daarbij niet zozeer om namen van personen, maar meer om suggesties beroepsgroepen die wat extra waardering verdienen. De omroepredactie zal, na zorgvuldige afweging, een selectie maken uit de inzendingen.

Tv-programma Update

Elke week komen twee of drie Coronahelden uit deze beroepsgroepen aan het woord in het actualiteitenprogramma Update. Dat is elke maandag te zien om 17.00 uur, met een herhaling op hetzelfde tijdstip van de overige weekdagen. Ook zijn de uitzendingen terug te zien via de website.

Vind jij dat een bepaalde beroepsgroep hoog nodig eens wat aandacht verdient? Mail het aan Omroep ZuidWest via redactie@zuidwesttv.nl en vergeet vooral niet te vertellen waarom.