Bergse ‘Straathyena’s’ op Facebookpagina die vandalisme en vernieling verheerlijkt

BERGEN OP ZOOM – Op Facebook is een filmpje verschenen waarin een Bergse automobiliste wordt gehinderd op straat door opgeschoten jeugd. Buurtbewoners reageren geschokt en kwaad. De roep om echte aanpak van dergelijke straatterreur is groot.

Iedereen kan een Facebookpagina aanmaken, niet alleen persoonlijk maar ook voor bijvoorbeeld een doelgroep of een product. Helaas wordt daar ook wel eens misbruik van gemaakt. De Facebookpagina 'Straathyena's' is daar een vooorbeeld van. Hierop verschijnen geregeld filmpjes en foto's van jonge vandalen die auto's slopen, gebouwen beschadigen, mensen beledigen en erger. Sinds dit weekend staat er ook een filmpje bij dat zich in Bergen op Zoom afspeelt.

Zaterdagmiddag werd aan de Pieter Breughelstraat een buurtbewoonster de weg geblokkeerd, toen zij daar met haar kinderen reed. Een van de jonge daders was duidelijk op zoek naar een conflict en trok ook de passagiersdeur van haar auto open. Andere opgeschoten jongeren gingen zich met de situatie bemoeien, zaten ook aan haar auto en bezigden stevige taal. Het filmpje is op de Facebookpagina gezet en krijgt behoorlijk wat reacties.

Van buurtbewoners, die graag anoniem blijven, begrepen we dat ze de wijkagent al wel hebben ingeseind maar die moest zich bij het publiceren van dit bericht nog melden. Er hangt een gespannen sfeer in de buurt door het incident. De roep om actie en hard aanpakken is groot.