Bergse Wandel Club zamelt geld in voor aangepast sporten SPADO

BERGEN OP ZOOM – Ze bestaan nog niet zo lang maar zijn wel bloedfanatiek: De Bergse Wandelclub van Mario Verstraten en Angelique Paardekam. En niet alleen bezig met hun eigen hobby maar net zo goed voor het goede doel. Daarom gaat hun club geld inzamelen voor atleten met een beperking die graag willen sporten bij SPADO en daarvoor een hulpmiddel nodig hebben.

Ze heten RaceRunners en lijken het meest op grote driewielers zonder pedalen maar met een borststeun, waarin je kunt hangen of zitten en toch volop bewegingsvrijheid hebt, ook op bijvoorbeeld de sintelbaan. Voor mensen van jong tot oud die normaliter in een rolstoel zitten, of op z’n minst een rollator nodig hebben, is het een enorme uitkomst. Wil je er meer over weten, lees dan eens dit artikel dat we er eerder over publiceerden.

Het zijn alleen best flinke investeringen. Eén RaceRunner kost tussen de 2000 en 2500 euro. Er zijn nu elf atleten die er wekelijks gebruik van maken bij SPADO, maar er is behoefte aan meer. Ook voor atleten met een beperkte handfunctie (die daardoor geen rolstoel sport kunnen beoefenen) kan RaceRunning een geschikte sport zijn.

Inzameling

De Bergse Wandelclub wil in 2019 geld in gaan zamelen en lopen voor de RaceRunners van SPADO. Onder meer door wat acties te organiseren en een inzameling te houden. Het gestelde doel is om één RaceRunner te kunnen kopen voor de atletiekvereniging. Over de acties volgt na de jaarwisseling vanzelf meer info maar wie dit bijzondere doel nu al wil ondersteunen is van harte welkom, laten Angelique en Mario weten.

  • Je kunt een bijdragen overmaken naar de Rabobank rekening van de organisatoren: NL06RABO0334426944
  • Vergeet dan niet erbij te vermelden dat het bestemd is voor de RaceRunner-actie.
  • Vragen? Stuur ze gerust een e-mail: bergsewandelclub@kpnmail.nl
  • Meer weten over de wandelclub? www.bergsewandelclub.nl

Jake Givens