BOV weer flink in prijzen gevallen bij Amateur Musical Awards Gala

BERGEN OP ZOOM / ROTTERDAM – Maandagavond vond in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam het jaarlijkse Amateur Musical Awards Gala plaats. De BOV was weer één van de kanshebbers, want genomineerd in vier categorieën. Uiteindelijk mocht het theatergezelschap met maar liefst drie prijzen naar huis.

De BOV maakte kans in de categorieën Beste Musical, Beste Ensemble, Beste Mannelijke Hoofdrol en Beste Vormgeving – Toneelbeeld. Uiteindelijk werden drie van de vier daadwerkelijke winnende onderdelen voor de Bergenaren.

Het begon al snel goed, toen bleek dat de vormgeving en het toneelbeeld door de jury tot nummer één waren verkozen. Later nam de vreugde flink toe, omdat een verraste Albert-Jan Verhees de prijs in ontvangst mocht nemen voor beste mannelijke hoofdrol. En het kookpunt was compleet aan het eind van de avond: de BOV-productie bleek bovendien verkozen te zijn tot Beste Musical van dit jaar. Opnieuw grote erkenning dus voor de kwaliteiten van de Bergse theatermakers, die al enkele jaren op rij hoge ogen gooien bij dit gala.