Beteuterde gezichten bij de AH in De Zeeland: geen eieren!

BERGEN OP ZOOM – Lege schappen in de supermarkt in De Zeeland. Geen ei te bekennen, alleen een briefje. Mopperende klanten en beduusde gezichten. Wanneer er weer eieren zijn? Het personeel weet het ook niet.

De consument is in verwarring. Het ene moment hoor je dat er zo goed als geen gevaar is en dat alle besmette eieren ook al uit de winkels zijn. Het volgende moment vertelt een bericht weer hoe link het is ze te eten en dat er mogelijk toch nog eieren met fipronil in de handel zijn. Hier namen ze geen risico in ieder geval. De schappen zijn leeg. Er hang alleen een mededeling:

Beste klant,
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft bekend gemaakt dat een aantal eieren een te hoog gehalte fipronil bevat.
Wij houden nauw contact met de NVWA en onze eierenleveranciers en halen eieren die op de lijst van de NVWA staat van het schap.

Er staat een link bij naar de website van de NVWA, voor wie meer informatie wil.

Sommige klanten worden zelfs boos

In de winkel is het natuurlijk het gesprek van de dag. Veel mensen voelen zich onthand, nu er geen ei meer te krijgen is. De reacties variëren van berustend tot teleurstelling en zelfs boosheid. Vragen aan medewerkers leveren niet echt veel meer op. 'Wij weten het ook niet mevrouw', krijgt een dame te horen hoe lang dit nog kan duren. Een aantal klanten vertelt elkaar dat andere supermarkten nog wel eieren hebben, maar of dat klopt…