VVD over VVV: die openingstijden moeten ruimer!

BERGEN OP ZOOM – VVD duoraadslid Cees van Loon vindt dat VVV Brabantse Wal te weinig open is, zeker in het toeristenseizoen. Ook richting de inwoners is het geen beste service, stellen hij en zijn fractie.

Van Loon meldt zich in zijn brief als politicus maar ook als inwoner, schrijft hij. Aanleiding is dat hem al vier keer overkwam dat ie toeristen trof in de stad, die op zoek waren naar informatie maar tot de ontdekking kwamen dat ze pas ’s middags bij VVV Brabantse Wal terecht konden. Het verbaasde hem dusdanig dat ie het ging checken en dat bleek te kloppen. Tot zijn verbijstering, meldt de VVD’er in de brief.

Merkwaardig en kwalijk

De VVD vindt deze openingstijden niet alleen kort maar zelfs merkwaardig, schrijft het duoraadslid. Toch zeker midden in het hoogseizoen, voor een stad die deels van het toerisme moet leven. Het is echter niet alleen voor bezoekers van buitenaf kwalijk, stelt hij. Ook inwoners zijn er niet bij gebaat. Hij wil van het college weten waarom hier voor gekozen is. Zijn fractie hoopt dat de gemeent het toerisme in die zin snel naar een hoger plan tilt. Ruimere openingstijden zijn dringend gewenst, aldus de VVD.

Foto: VVD Bergen op Zoom