Bewoners en ondernemer zetten met opening van IJs & Spijs een Rian(t) Punt achter geschil

BERGEN OP ZOOM – Zaterdag werd, in gezamenlijkheid met de voormalige bezwaarmakers, door Rian Punt en Frank Roks groen licht gegeven voor nog meer beleving en een positieve sfeer op de Boulevard aan de Binnenschelde. De voormalige meningsverschillen zijn met de omwonenden al lang bijgelegd. Tijd voor een ijsje!

Door: Mireille Hoetelmans

In 2014 maakte Kees Spikker namens de bewoners van De Nim bezwaar bij de gemeente, tegen de komst van een horecagelegenheid recht in de zichtlijn van hun flat. Graag zagen de inwonenden de bouwplannen zes meter opschuiven, zodat vrij zicht behouden bleef. Niet de bouwvergunning werd aangepast toen, maar het bestemmingsplan wijzigde. Horeca leek er volledig onmogelijk geworden en de plannen van ondernemer Frank Roks verdwenen voor langere tijd in de spreekwoordelijke ijskast.

Mooie toekomst

In november 2015 nam Frank het voortouw om toch weer met de bewoners in gesprek te gaan en zijn nieuwe plannen vonden er gehoor. Dat zijn nieuwe onderneming bijdraagt aan het behouden om zelfs versterken van de leefbaarheid aan de Boulevard telde zeker mee in de overwegingen. Vol trots vertellen de ondernemers bij de opening van IJs & Spijs dat de meeste bewoners al geweest zijn en dat zij samen staan voor een gezellige buurt waar het goed toeven is; “We kijken vanaf nu niet meer terug maar alleen nog vooruit. We gaan met de Boulevard een mooie toekomst tegemoet.” Kees Spikker wilde graag als ambassadeur van de stad Bergen op Zoom Frank en Rian feliciteren met deze verfrissende nieuwe start. Hij zal er zeker nog vaak komen genieten, liet hij weten.

Foto's: Mireille Hoetelmans