Bewoners Lindebaan sturen waslijst aan klachten naar burgemeester

BERGEN OP ZOOM – De bewoners van de Lindebaan en omliggende straten zijn het spuugzat. Ze hebben een e-mail gestuurd aan burgemeester Petter en wethouder Kammeijer over de jarenlange overlast van pizza- en shoarmakoeriers in hun straat. Het wordt tijd voor actie, vinden ze.

De lijst aan klachten is lang. Er wordt door horecabedrijven oneigenlijk gebruik gemaakt (met kratten tegelijk en meestal ’s nachts) van de glasbakken op de Lindebaan. Er staan mensen op de parkeerplek voor minder validen en de briefschrijvers geloven weinig van de gehandicaptenkaart in de auto van de pizzabezorger, die bovendien door verschillende chauffeurs wordt gebruikt. Maar vooral het feit dat ’s avonds en ’s nachts de pizza- en shoarmakoeriers hun auto’s daar parkeren wordt als enorme overlast ervaren. Het af- en aanrijden gaat tot in de kleine uurtjes door en hindert de nachtrust van de buurt. Bewoners willen dat de gemeente in actie komt en dit deel afsluit voor nachtelijk verkeer en parkeerders die er niets te zoeken hebben.

Geen uitzondering

De bewoners hebben al heel wat mailverkeer gehad met de gemeente en deden meerdere suggesties. Eén ervan is om de Lindebaan vanaf de Coehoornstraat af te sluiten met een slagboom en bewoners een pasje te geven. De gemeente heeft laten weten geen speciale voorzieningen te kunnen treffen voor een probleem dat zich op zo véél locaties voordoet en zei alleen toe er vaker te laten controleren door Parkeerbeheer. Die komen echter niet op tijdstippen dat dit speelt. Bovendien zou er niets worden gedaan met meldingen aan die dienst, klagen de briefschrijvers.

Parkeerverbod

Nu zijn ze er helemaal klaar mee, dus hebben ze een e-mail gestuurd naar onder meer burgemeester Petter en wethouder Kammeijer. Over het ‘wildparkeren’ en de overlast in de Lindebaan, waar nota bene een parkeerverbod geldt. Over het feit dat een jaar na een gesprek met Parkeerbeheer, waarin toezeggingen werden gedaan over strenger handhaven, er niets is veranderd. En over het feit dat pogingen tot communicatie met de betreffende pizza en shoarmazaken ook tot niets hebben geleid.

De klachten bestaan al sinds juni 2012 en de betreffende bewoners zijn het beu. Ze vestigen nu hun hoop op de voorgenomen herinrichting van het gebied. De parkeergarage en panden aan de Vlaszak gaan op de schop immers. In hun brief vragen de bewoners dringend om blijvende maatregelen, die het nachtelijke verkeer voortaan onmogelijk maken.

Foto's: bewoners Lindebaan