Pleidooi voor meer bankjes en zitjes in binnenstad

BERGEN OP ZOOM – Lijst Linssen vindt het jammer dat er in de monumentale en historische binnenstad zo weinig openbare zitplaatsen zijn. Met name voor ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn is dat een gemis.

Raadslid Louis Wijten snapt dat de Bergenaren en de gemeente trots zijn op het oude centrum. Toch is daarvan genieten niet voor iedereen even eenvoudig, stelt hij. Er zijn veel ouderen met vrije tijd en oog voor historische waarden maar die zijn soms moeilijk ter been. Daar wordt te weinig rekening mee gehouden, vindt zijn fractie. Op plaatsen als de Grote Markt, bij de Gevangenenpoort en het Markiezenhof zijn nauwelijks openbare zitplaatsen te vinden, schrijft Wijten; “Jammer want de afstanden zijn voor ouderen en mensen, die moeilijk ter been zijn, nogal vermoeiend. Een rustmoment zou welkom zijn.”

Imago

Het benadeelt zelfs het toerisme in onze stad, aldus Lijst Linssen. Als er meer zitplaatsen in de omgeving van onze monumenten worden aangebracht, maakt de gemeente weer wél goede sier. In ieder geval bij die doelgroep. Zo wordt Bergen op Zoom echt nog eens een ‘age-friendly city’, hoopt het raadslid. Hij vraagt het college dit in ogenschouw te nemen en te bekijken wat er aan verbeteringen mogelijk zijn.

Stockfoto: Pixabay/원창 한