Speciale zilvertaxatiedag met Robin Peters van ‘Tussen Kunst en Kitsch’

BERGEN OP ZOOM – Speciaal voor de tentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’ organiseert het Markiezenhof, in samenwerking met het Zeeuws Veilinghuis, een zilvertaxatiedag. Op zaterdag 26 augustus kun je sieraden en ander zilverwerk laten taxeren door experts, waaronder Robin Peters  van 'Tussen Kunst en Kitsch'. Ook zijn er die dag twee workshops zilver poetsen.

Ben je benieuwd of jouw zilveren kunstwerk, erfstuk of een van je sieraden echte kunst is, of ben je gewoon nieuwsgiering naar het verhaal erachter? De ervaring leert dat mensen vaak niet weten wat iets waard is. In het Markiezenhof kom je er achter of je de gelukkige eigenaar bent van waardevol zilver, door het te laten taxeren door twee experts: Jeroen de Kuyper en Robin Peters. Deze gecertificeerde taxateurs zijn van het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg en Robin Peters is tevens bekend van het televisieprogramma 'Tussen Kunst en Kitsch', als zilver- en juwelenspecialist.

Deze tweede zilvertaxatiedag vindt plaats op 26 augustus, tussen 11:00 en 16:00. De taxatie zelf is gratis, je betaalt alleen de toegang tot het Markiezenhof en kunt dus ook tussendoor van de grote zilvertentoonstelling genieten. Met een 'Kraspartout' kun je bovendien in de periode tot en met 29 oktober ook de andere vier monumenten bezoeken waar delen van de zilverexpo staan.

Workshops zilverpoetsen op taxatiedag

Op zaterdag 16 augustus is het eveneens mogelijk om in het Markiezenhof je meegebrachte zilveren sieraden of voorwerpen deskundig te leren poetsen, met verantwoorde middelen. Om 11:00 en om 14:00 uur geven kunsthistorici Bart van Eekelen en Daphne Valentijn speciale zilverpoetsworkhops in de Tuinzaal.

Praktische info:

  • Zaterdag 26 augustus van 11: 00 – 16:00 in de Hofzaal van het Markiezenhof: zilvertaxatiedag
  • Workshop zilverpoetsen op 26 augustus om 11.00 uur en om 14.00 uur in Tuinzaal 3. 
  • Entree: toegangsprijs museum, voor de workshop zilverpoetsen betaal je €5,- extra, de taxatie is gratis.

Foto: Markiezenhof/Cultuurbedrijf gemeente Bergen op Zoom