Bewoonster maakt foto van verdacht duo: inbreker (25) opgepakt

De bewoonster maakte foto's van de vermoedelijke daders, en aan de hand van deze beelden kon de politie een 25-jarige verdachte aanhouden. (Archieffoto)

BERGEN OP ZOOM – Een 25-jarige Bergenaar is gisterenavond aangehouden voor een poging tot inbraak in een woning aan de Strandkrab. De bewoonster ontdekte de inbraakpoging tijdig en wist foto's te maken van de man en de auto waarin hij wegreed. Aan de hand van de beelden wist de politie de verdachte kort daarop tijdens een buurtonderzoek te herkennen. Ook een 22-jarige vrouw uit Tilburg die bij de man was, werd korte tijd verdacht van de inbraakpoging maar zij bleek niet betrokken te zijn.

De bewoonster van de Strandkrab deed aangifte van de poging tot inbraak. Een slot van een deur bleek opengebroken. Er was niemand in de woning geweest. Tijdens het onderzoek spraken agenten aan het Nonnetje met een man en vrouw. De man was vrijwel zeker degene, die door de bewoonster was gezien en op de foto was gezet. Het tweetal werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in Bergen op Zoom gebracht. De vrouw is na verhoor vrijgelaten, de man blijft verdacht en zit vast in het cellencomplex in Breda.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant