Bijdrage maatschappelijke participatie kinderen verhoogd

BERGEN OP ZOOM – Om sociale uitsluiting tegen te gaan worden via de Stichting Leergeld vergoedingen uitgekeerd voor kinderen die dit nodig hebben om mee te kunnen doen op school of bij een sportclub. Het college heeft besloten die bijdrage te verhogen.

De zogeheten ‘Regeling ter bevordering van maatschappelijke participatie door schoolgaande kinderen 2018’ – het is een mond vol – is door B en W vastgesteld en woensdagmorgen nader toegelicht. De vergoedingen die worden gegeven zijn bedoeld om kinderen die het thuis niet breed hebben toch mee te laten doen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en welzijn.

Sportkleding en computers

Met ingang van dit schoolseizoen is er wat meer beschikbaar voor kinderen die het nodig hebben. Zo werd al het lidmaatschap van een sportvereniging vergoed maar voortaan is er indien nodig tevens een bedrag beschikbaar voor club-gerelateerde kleding. Voor jeugd die een laptop of tablet nodig heeft, komt ook wat meer beschikbaar. Al in groep 7 en 8 kan hier een beroep op worden gedaan, mits de hardware werkelijk nodig is voor het volgen van lessen en de school niets beschikbaar stelt. Bovendien is het maximaal uitgekeerde bedrag gestegen van 300 naar 350 euro.

Aanvragen en toekenningen van deze tegemoetkoming in de kosten lopen via Stichting Leergeld. Via de scholen zijn of worden ouders hierover geïnformeerd, aldus gemeentewoordvoerder Erwin Stander. In Bergen op Zoom maken zo’n 700 kinderen gebruik van de regeling, meldde hij.

Stockfoto: Pixabay / klimkin