Bijkomen met Bea: Vuurwerk om motie inleveren illegale wapens en munitie

Sinds kort heeft Bea Demmers, onder meer bekend van haar onlangs gestarte Facebookplatform Bergse -politieke- Zaken, op KijkopBergenopZoom.nl een eigen rubriek: 'Bijkomen met Bea'. Op haar eigen wijze verwerkt ze allerlei politieke en bestuurlijke Bergse kwesties. Veel leesplezier met deze inzending, over de motie van VVD om het straffeloos inleveren van illegale wapens mogelijk te maken.

Vuurwerk om motie inleveren illegale wapens en munitie

Woensdagavond kwam in de raad de motie van VVD'er Dominique Hopmans ter sprake. Met name PvdA, D66 en Lijst Linssen zagen er helemaal niks in, om verschillende redenen. Ze kwamen met vragen als: Hoe ga je om met wapens die bij een misdrijf zijn gebruikt? Is het juridisch wel dichtgetimmerd?

Door: Bea Demmers

Ton Linssen maakte er een ‘Louwietje’ van. Eenieder die wel eens een toespraak van Louis van der Kallen heeft gehoord, weet precies wat ik bedoel. Louis is een meester in het beeldend brengen van zijn boodschap. Ton deed dat nu ook en eigenlijk nog in de overtreffende trap, door hier en daar wat te overdrijven. De essentie van zijn verhaal was ‘Wat gaat dat ons allemaal kosten?’ Zoals de andere drie partijen vroeg hij zich af of het allemaal wel de moeite waard was wat er opgehaald ging worden.

En hij ging nog even verder: “Denkt men echt dat er massaal wapens ingeleverd gaan worden? Waar moeten die massaal ingeleverde wapens dan opgeslagen worden? Ondernemers die vuurwerk verkopen moeten bunkers aanleggen die aan allerlei veiligheidsmaatregelingen moeten voldoen, dus hoe gaat de gemeente dit aanpakken.”

Ondanks alle bezwaren is de burgemeester enthousiast… Toch zou ik inzetten op de werkelijke criminaliteit, waar mensen in hun woonomgeving echt last van hebben. Met losse flodders schieten kan altijd nog.

Ton Linssen maakte zijn verhaal af met: “Dit is puur symbool politiek.” Hij vindt dat er beter gekeken kan worden naar situatie in de binnenstad en de ontwikkelingen rondom Bravis. Heeft hij daar gelijk in, idenk dat veel mensen het met hem eens zijn. Maar Lijst Linssen kan dat natuurlijk ook zelf op de agenda zetten, daar is het presidium voor.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl