Bijzonder kerstdiner in Stoelemat is tevens afscheid initiatiefneemster

BERGEN OP ZOOM  – Al weer voor de tiende keer organiseerde Stichting Samen Verdelen een vrolijke decemberavond voor mensen die zich dit vaak zelf niet kunnen permitteren. Het werd ooit bedacht door Connie Musters, die er na tien jaar mee ophoudt en blij is dat haar initiatief zo’n vlucht heeft genomen.

Een volle Stoelemat, vrolijke muziek en dans van Anouk Roedelof met haar dansgroep Creative Art Worx, een warm welkom door presentator Bas van Oevelen. Al meteen zat de stemming erin bij het kerstdiner van Stichting Samen Verdelen. Zo’n 175 gasten schoven dinsdagavond aan voor een avond met lekker eten en volop entertainment. Na de dansact, die ook in de zaal voor voetjes van de vloer zorgde, stonden op het programma: Marijn van Geel, Eva Franken van The Voice en… niemand minder dan Frans Duijts, die vanwege het goede doel tegen een gereduceerde prijs kwam optreden. Feest dus!

Tijd voor nieuwe generatie

Achter de schermen en in de zaal een hoop vrijwilligers, die het viergangendiner letterlijk en figuurlijk in goede banen leidden en andere hand en spandiensten verzorgen. En jawel, alles gesponsord, aldus een trotse Connie Musters. Ze is blij te zien dat de avond ieder jaar is gegroeid, zowel inhoudelijk als qua opkomst en organisatie. “Maar dat is ook een mooi moment om te stoppen”, vertelt ze. “Het is tijd dat een jongere generatie het overneemt.”

Of afscheid nemen moeilijk is? “Nee hoor, ik zie dat het goed loopt en dat geeft alle vertrouwen. Het is tijd voor wat anders.” Maar niet vanavond. Eerst geniet ze nog, samen met de gasten, van een gezellige kerstavond die voor veel vrolijke gezichten zorgt.

De foto's op je gemak bekijken? Klik hier voor het foto-album.