Smitsvest-brug officieel in gebruik genomen

BERGEN OP ZOOM – Het liep een heel klein beetje uit maar dat mocht de pret niet drukken. Dinsdagmiddag is iets na tweeën de nieuwe Smitsvest fietsbrug feestelijk geopend door wethouder Patrick van der Velden.

De appartementen ernaast zijn voor een flink deel al bewoond, aan de stuw- en krooshekreiniger in De Zoom wordt hard gewerkt. De verbinding tussen de stad – het centrum – en het Bergse havengebied begint in rap tempo vorm te krijgen en de wethouder is daar blij mee. De nieuwe bewoners van zowel het complex ernaast als De Nieuwe Kaai stemden daar hartgrondig mee in. Ze zijn overigens niet de enigen. Raadslid Meino Dam was ook van de partij. Hij woont in Halsteren en is blij met de betere fietsverbinding, zeker nu de Halsterseweg deels is afgesloten.

Max Verstappen

In de nacht van maandag op dinsdag is de brug van Middelburg naar Bergen op Zoom getransporteerd en vervolgens vanaf de Theodorushaven naar de eindbestemming gebracht. Het gevaarte is gebouwd in de vorm van de spanten van een schip en is gemaakt van cortenstaal. “Die roestbruine kleur krijgt heel snel een mooie rode gloed”, legde Van der Velden uit. “Zodat het nog meer op een schip gaat lijken. Daarom dopen we de brug met champagne. Ik voel me net Max Verstappen.” De bestuurder feliciteerde de buurt met de mooie aanwinst en hoopt dat er snel veel gebruik van gemaakt gaat worden.

Foto's: Klink Fotografie ©