Bijzondere kerstmarkt en lichtjesactie voor de Sophia Meetbus

BERGEN OP ZOOM – Het Sophia Kinderziekenhuis heeft een mobiel onderzoekslaboratorium waarmee kinderen aan huis, in hun eigen vertrouwde omgeving, kunnen worden onderzocht. Dat is natuurlijk een kostbare zaak. Overal in Nederland worden acties gehouden ten behoeve van deze Sophia Meetbus en daar gaan basisschool het Kompas en peuterspeelzaal Jip en Janneke ook aan deelnemen.

Op de website van de Vrienden van het Sophia wordt opgeroepen een Lichtjestocht te organiseren. Je kunt dan lichtjes kopen voor een wandeltocht in het donker en de opbrengst gaat naar de Meetbus. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om geld op te halen. Het Kompas gaat samen met Jip en Janneke een kerstmarkt organiseren, en wel op 20 december van 17.00 tot 18.30 uur.

Bijzondere cadeautjes

Het wordt niet zo maar een kerstmarkt natuurlijk. Alle kinderen, van de peutergroepen tot en met groep 8, werken er aan mee. Er zijn dan allemaal zelf gemaakte cadeautjes te koop maar ook hapjes en een drankje. De kinderen kunnen bovendien spelletjes doen en geschminkt worden. Vanzelfsprekend gaat de opbrengst naar de Sophia Meetbus, zodat er nog meer kinderen kunnen worden onderzocht die door ernstige beperkingen niet altijd naar het ziekenhuis kunnen komen of er gewoon heel bang voor zijn.

De kerstmarkt staat opgesteld door de gangen van de school en er hangen dan zelf gemaakte lampionnen als een hele lange slinger door de school. Als de kinderen aan het eind van de kerstmarkt naar huis gaan mogen zij er een meenemen. Zo schijnt er een lichtje voor ieder kind gedurende de gehele avond. Om de feestvreugde extra te vergroten loopt het hele schoolteam tijdens de kerstmarkt rond als kerstelfen. Natuurlijk is deze bijzondere avond niet alleen voor de ouders en kinderen maar ook voor de families en buurtbewoners. Kom dus vooral iets moois kopen voor een bijzonder goed doel.

Afbeelding: Pixabay/Lorri Lang