Syrische terrorismeverdachte opgepakt in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Eerder deze week werden in Nederland vier Syrische vluchtelingen opgepakt, waaronder één in Bergen op Zoom. Twee van hen worden verdacht van meevechten bij Jabhat al-Nusra, een aan Al Qaida gelinkte terroristische organisatie.

Dinsdag hield de politie in Bergen op Zoom, Diemen, Arnhem en Wageningen vier Syriërs aan. Een 23-jarige man in Arnhem en een 26-jarige man uit Bergen op Zoom kwamen twee jaar geleden samen als vluchteling naar Nederland. Beiden worden verdacht van terroristische daden maar ook mensensmokkel. Ze zijn al sinds afgelopen zomer in het vizier van de AIVD, nadat een hennepkwekerij in Oosterhout was ontdekt en ontmanteld. Daar was het tweetal ook bij betrokken.

Bij de Arnhemse vluchteling werd tevens vier kilo hennep gevonden en in beslag genomen. De derde verdachte is een door de twee vermoedelijke terroristen binnengesmokkelde Syriër, de vierde heeft valsheid in geschrifte ten laste gelegd gekregen. Justitie is druk bezig hun telefoons, mailverkeer en dergelijke te onderzoeken op belastende informatie.

Foto: Pixabay/ROOKIE23