Binnenstadslab-nieuws: Blijven ontwikkelen, met hulp van de Retail Academie

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Het Binnenstadslab biedt, in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom en Starterscentrum West-Brabant, de Retail Academie aan. Deze serie workshops helpt aanstaande ondernemers op weg maar is ook zonder meer interessant voor wie al even zelfstandig bezig is. De eigenaar van Cyuba’s Barbershop kan daar inmiddels over meepraten.

Sharon Cyubahiro weet wat hij wil, inmiddels althans. Zoals alle jonge mensen heeft ie ook een paar jaar gezocht naar wie hij was en waar ie voor staat. Een logisch onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling, vindt hij. Zolang je maar door gaat met die innerlijke zoektocht naar het beste in jezelf. Hij opende in februari 2017 zijn eigen kapsalon en heeft daarmee een stukje toekomstdroom waargemaakt. Het is een stap waar ie zeer trots op is, maar zeker niet het eindstation.

Plannen

Hiervoor stond Sharon enige jaren als ZZP’er bij kapsalon Shamal in de Blauwehandstraat. “Daar heb ik het vak geleerd”, vertelt hij. “Maar ik leerde er ook wat ik anders wilde doen, dus toen de kans zich voordeed pakte ik die.” Hij vond in de Lievevrouwestraat 1 een prachtige locatie. “Precies wat ik wil. Auto’s kunnen voorbij rijden en er is toch genoeg wandelend publiek. Een mooi plekje in de binnenstad. Ik heb een huurcontract voor vijf jaar en zit hier goed.” De selfmade man knipt al sinds z’n 15e en wist ook al heel lang dat ie zelfstandig ondernemer wilde worden. Sterker nog, op termijn ziet ie zichzelf eigenaar zijn van meerdere bedrijven. Maar eerst moet zijn barbershop verder groeien natuurlijk. Hij heeft er nu één dame bij in ze zaak, die er als ZZP’er werkt en er is plaats voor nog twee vakmensen. Ze moeten alleen wél aan zij strenge eisen voldoen, dus naast goed knippen tevens klantgericht en communicatief sterk zijn.

Liefde voor het vak

Wat Sharon onder meer enorm aanspreekt is de verscheidenheid aan mensen die hij in z’n salon ontvangt. “Van alle leeftijden, culturen en karakters, uit bijna alle werelddelen. Gelukkig spreek ik ook prima Frans en Engels.” Hij geniet erg van die diversiteit en probeert altijd de sfeer aan te passen aan zijn bezoek, zonder zichzelf daarbij weg te cijferen overigens. Hij is immers het gezicht van de zaak.

Wat een inmiddels al succesvolle ondernemer nog heeft aan het Binnenstadslab en die Retail Academie? Zoals eerder genoemd: Sharon is een man die zich wil blijven ontplooien en ontwikkelen. “Ik werd door mijn boekhouder gekoppeld aan het Starterscentrum werd daar gewezen op die serie workshops. Ik ben blij dat ik er aan deelnam. Natuurlijk vond ik het ene onderwerp interessanter dan het andere maar het was zéker leerzaam. Je maakt ook eens kennis met wat andere ondernemers zoal meemaken en het is goed voor je netwerk. Ik zou het zeker iedereen met een eigen zaak of plannen in die richting aanraden. Je moet de stappen uiteindelijk grotendeels zelf nemen maar hulp daarbij is altijd goed.”

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.