Binnenstadslab-nieuws: Een nieuwe smaakmaker op een vertrouwde plek

BERGEN OP ZOOM – Sinds 1 mei is Thalia in handen van Femke de Bruijn en Frank Claerhoudt. Of eigenlijk moeten we tegenwoordig ‘Stadsbrasserie Thalia’ zeggen. Je kunt er nog steeds terecht voor een gezellig drankje maar tevens voor lekker eten, overdag en ’s avonds. Van wat tapas tot een compleet diner, het kan er allemaal. Genieten, daar gaat het om hier!

Frank heeft lang een restaurant gehad in Goes en leerde op een gegeven moment de Bergse Femke kennen. Ze besloten samen verder te gaan, in Bergen op Zoom. “Ik vind het een heerlijke stad”, vertelt hij. “Lekker Bourgondisch en vriendelijke mensen. We zijn door de ondernemers om ons heen ook meteen opgenomen.” Hij kende onze stad al wat langer overigens, mede omdat hij ook vijf jaar les heeft gegeven op de hotelschool, toen die de deuren opende aan de Wassenaarstraat.

Volop kansen

“We zijn in september vorig jaar een rond gaan kijken in de gemeente”, vertelt Femke. “Nadat we hadden besloten hier samen iets nieuws op te bouwen.” Er zijn speciale websites waarop te vinden is welke horecabedrijven te koop zijn en zo kwamen ze onder meer hier terecht. Frank: “Als een soort mystery guest zijn we op bezoek geweest en maakten we wat foto’s. We zagen allebei volop kansen op deze mooi plek.” Het ondernemerspaar had ook in no time een concept voor ogen. Het moest lichter worden, moderner maar gezellig ingericht. En de nadruk op lekker eten en genieten. “We maken alles vers, zelfs de koekjes bij de koffie bereiden we zelf!”

Liefde voor het vak

Femke en Frank hebben beiden veel ervaring in de horeca. De lat ligt hoog dus. Alles moet vers zijn, waar mogelijk bereid met seizoens- en streekproducten. Alleen het vlees komt van onze Zuiderburen, dat vinden beide gastronomen daar beter. “We willen iets toevoegen aan het aanbod in de stad”, legt Femke uit. “Door de drempel laag te houden, de prijzen betaalbaar maar wat we gasten bieden van een serieus niveau.”

Het heeft ook met beroepseer en oprechte liefde voor het vak te maken. “Eigenlijk is het geen vak maar een roeping”, stelt Frank. “Wij willen vooral dat mensen écht genieten en het liefst de tijd vergeten.” Uit de vele reacties die ze beiden inmiddels al kregen, valt op te maken dat die missie vooralsnog geslaagd is. Volop complimenten en zelfs al lovende recensies geven aan dat ze de juiste insteek hebben gekozen. De binnenstad is een smaakmaker rijker…

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.