Binnenstadslab-nieuws: Ook voor een advocaat is het centrum een ‘prima werkplek!’

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – De binnenstad blijkt niet alleen een prima vestigingsplaats te zijn voor allerlei soorten winkels en horeca. Sinds kort is in het Vierkantje tevens een advocatenkantoor gevestigd. Willemien van den Berge is superblij met haar nieuwe stek.

Veel mensen kennen het pand waar sinds kort juridische dienstverlening is te vinden als de plaats waar DuLac Mode was gevestigd. Een leuk element in de nieuwe inrichting, is dan ook dat de paskamers nog altijd als dusdanig te herkennen zijn. Verder kun je gerust spreken van een kleine metamorfose, een mooie mix tussen bijvoorbeeld de robuuste stenen muur en strak kantoormeubilair. Advocaat Willemien van den Berg opende hier begin maart haar kantoor en voelt zich al helemaal thuis. “Het is heel gezellig, een werkplek in de binnenstad.”

Grote wens

Hoe ze hier terechtkwam? Via haar schoonouders die in de binnenstad wonen. Zij zelf trouwens ook, dus ze wist al hoe gezellig het er is. Willemien: “Ik heb eerst enkele jaren als ZZP’er gewerkt bij Prisma Advocaten. Daar heb ik tevens de driejarige stage afgerond, die je als advocaat doorlopen moet. Pas daarna mag je volledig zelfstandig aan de slag. Eerder dit jaar was het zo ver en dus kon ik mijn grote wens, een eigen kantoor, in gaan vullen. Toen kreeg ik deze locatie aangeboden.” Lang hoefde Van den Berge daar niet over na te denken…

Het is nu al een goede keuze gebleken, meldt ze enthousiast. Zo meldde zich al een mogelijke stagiaire. Die zat aan de overkant, bij ‘Gewoon bij Sjuul’, koffie te drinken en ineens ontdekte ze dat ze op een advocatenkantoor uit keek. En onder de passanten bleek zich inmiddels ook al een nieuwe klant te bevinden. “Vanwege de bieb hiernaast is er best veel loop in de straat”, heeft Willemien nu al gemerkt. “Dat is niet alleen gezellig maar je wordt dus ook gezien, zo blijkt.”

Dynamiek

Ze is dus blij met die nieuwe plek, ondanks het feit dat haar klanten niet voor de deur kunnen parkeren. “Hier om de hoek kan het wel”, vertelt de advocaat. “Bovendien, ik ga veel bij m’n klanten langs. Mijn specialisaties zijn bestuursrecht en letselschade. Zeker die mensen moet je bezoeken. Niet alleen omdat ze soms minder mobiel zijn maar ook om een volledig beeld van hun leven te krijgen. Ik ben daarnaast goed thuis in WMO-kwesties en daarvoor geldt hetzelfde.” Maar ‘thuiskomen’ in haar nieuwe kantoor vindt ze ook heerlijk: “Het is heel gezellig in de binnenstad en die dynamiek geeft een heerlijke werksfeer.”

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.