Binnenstadslab-nieuws: Shopstars-winnares Joyce Nieuwenhuijse blij met wat het haar bracht

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Eind vorig jaar won Joyce Nieuwenhuijse een mooie prijs in het tv-programma Shopstars. Hierin gingen een aantal startende ondernemers een sportieve maar fanatieke strijd aan. Ze streden niet alleen om de eer. Er was tevens een flinke prijs aan verbonden en die werd voor Joyce. Ze won een bedrag van 10.000 euro, niet contant maar te besteden bij een aantal Bergse dienstverleners die konden helpen haar bedrijf verder te ontwikkelen. We gingen eens kijken hoe het de winnares nu vergaat.

Joyce is eigenaresse van Sterck Merck, een bedrijf dat gepersonaliseerde sieraden maakt en verkoopt. Deels online en deels in de winkel KWEEK, in de Fortuinstraat. Daar zit Joyce met een collectief aan ondernemers, dat samen die concept store runt. Ze heeft onder meer veel succes met het zelf bedachte concept ‘De Helden Speld’, een sieraad dat om meerdere reden en op allerlei momenten te geven is aan mensen die iets bijzonders hebben gedaan. Maar ze maakt ook andere spelden, bedels, kettingen, manchetknopen, oorbellen, haarspelden en natuurlijk sieraden in opdracht. Een deel van het assortiment is bij KWEEK te koop, waaronder een nieuwe collectie hangers met echte bloemen en mini-origami.

Mooie complimenten

Het was spannend; deelnemen aan Shopstars, herinnert Joyce zich. “Er kwam héél veel op me af en nogal wat daarvan was volledig nieuw voor me. Voor een camera staan bijvoorbeeld. Maar het was ook heel leerzaam. Ik was vooral blij met de uitslag en trots op complimenten die ik kreeg van de jury. Sylvia Bal van de Rabobank vertelde dat m’n bedrijfsconcept heel goed in elkaar zat en dat ik het duidelijk met passie en daadkracht vorm gaf. Zoiets is wel een hele mooie beloning voor een intensieve periode.” Want dat wás het! Niet alleen deed Joyce mee aan Shopstars en de Retail Academie van het Binnenstadslab, ze was ook druk met haar bedrijf en KWEEK. Natuurlijk heeft ze van de gewonnen prijs al gebruik gemaakt. ZuidWest TV zond in februari een infomercial uit met een speciale Vastenavondspeld. Dat leverde een aardige verkoop op en nog meer bekendheid voor wat ze doet.

Landelijk succesvol

Een ander deel van haar prijs gaat Joyce spenderen aan een infoleaflet die ze wil sturen naar bijvoorbeeld gemeentes en musea. Dat idee ontstond naar aanleiding van een toevallige ontmoeting tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Daarvoor heeft ze ook een speciale speld gemaakt en toen ze die daar stond te verkopen ontmoette ze een medewerker van Airborne Museum ‘Hartenstein’, dat de Slag om Arnhem in beeld brengt. In hun souvenirshop vind je nu ook sieraden van Sterck Merck, speciaal gemaakt voor dit museum. Met de folder wil ze andere organisaties laten zien dat ze voor hen eveneens iets bijzonders kan maken. “Ik heb mede door die Retail Academie en Shopstars veel beter geleerd om mezelf te profileren. Die periode was echt een mijlpaal voor me. Het heeft me veel gebracht, ook aan lokale bekendheid.” En als ze binnenkort rondrijdt in haar bestickerde Volkswagen (die belettering wordt ook met het gewonnen prijzengeld betaald) neemt dat alleen maar toe waarschijnlijk.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.