Binnenstadslab-nieuws: Volop kansen voor nieuwe MultiVlaai vestiging

BERGEN OP ZOOM – Er zit al 34 jaar een MultiVlaai in Bergen op Zoom, vertelt de huidige eigenaresse van de franchisevestiging in het Vierkantje. En die heeft ook altijd in de Kremerstraat gezeten, maar dát gaat veranderen. Kim Stolwerk verhuist haar winkel naar de andere kant van de binnenstad en is binnenkort te vinden aan de Huijbergsestraat nummer 13.

Voordat Kim de winkel overnam heeft het bedrijf drie eigenaren gehad. “Het was van een vrouw die het aan haar zoon overdeed en vervolgens nam zijn zus het over”, vertelt de onderneemster. “Ik ben de vierde eigenaar en geen familie van mijn voorgangers.”

Ze heeft met name één belangrijke reden om naar die nieuwe locatie te willen verhuizen: “Het is voor mijn klanten beter bereikbaar. Die komen vaak met de auto en daar is meer parkeerplaats in de buurt beschikbaar. Bovendien kunnen ze voor de deur stoppen om iemand in of uit te laten stappen die een bestelling ophaalt.” Daarnaast speelt er nog wat mee: “Het is een logische plek voor een winkel als dit. Ik heb ook klanten die eerst wat willen winkelen. Zij hoeven dan niet meer met een doos gebak door de stad maar halen die als laatste op.”

Aswoensdag

Een fijne bijkomstigheid is natuurlijk dat het hoekpand een mooie zichtlocatie is. Kim: “Dat merk ik nu al. Als we er aan het klussen en inrichten zijn, stappen er geregeld mensen binnen die nieuwsgierig zijn of succes komen wensen.” Er hangen al MultiVlaai posters op de ramen en een veel gestelde vraag is wanneer de nieuwe winkel open gaat. “Op Aswoensdag 6 maart, leg ik dan uit, en dat is geen grap. We hebben dan de dagen ervoor kunnen verhuizen en die dag zelf wordt het heel druk. Het is namelijk een vrije dag in België.”

Er komen veel zuiderburen naar Bergen op Zoom voor de echte Limburgse vlaaien, die daar maar matig te krijgen zijn en er drie keer zo veel kosten. “Ook voor die klanten zijn goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid erg belangrijk. Nu zit ik wel vlak bij de Vismarkt maar daar staan altijd veel vergunninghouders uit de buurt, er is dus geregeld geen plek.”

Geen concurrentie

Of vlak naast een warenhuis en supermarkt gaan zitten die ook vlaaien verkopen wel een goed idee is? Kim ziet er geen enkel bezwaar in: “Het is écht een andere kwaliteit. MultiVlaai gebruikt betere ingrediënten, zoals echte boter in plaats van margarine, en alles wordt ’s ochtends vers geleverd. Mijn winkel heeft sowieso niet echt concurrentie. Ook niet van online aanbieders, zoals in veel sectoren het geval is.” Ze maakt zich dus geen zorgen op dat vlak en kijkt vooral uit naar nieuwe kansen op een nieuwe locatie. “Dat is het mooie van ondernemen. Je moet blijven ontwikkelen en stappen durven zetten. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.