ICB gaat weer op pad!

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Op dinsdag 22 januari is aan het peloton van de ICB het startsein gegeven om het schooiparcours op te gaan. Goed gesoigneerd, afgetraind en zonder doping gaan de ruim 200 ICB-ers de komende weken alle straten van het Krabbegat door om bij alle huishoudens de Schooibrief te bezorgen.

Een paar dagen later doen ze een tweede ronde met het vertrouwde doel; zoveel mogelijk geld op te halen ten behoeve van het grootse Bergse Vastenavendfeest. Onder het motto ’t Is Koers vraagt de Stichting Vastenavend de bevolking om een bijdrage, zodat er ook dit jaar weer een prachtige optocht, kindervastenavend en tal van andere evenementen kunnen worden georganiseerd in het Krabbegat.

Krant

Bovendien zullen de ICB-ers er weer voor zorgen dat in het weekend van 15 februari de kleurrijke Vastenavendkrant op de deurmat valt. Of het nu de gele truidrager is of de hekkensluiter die langs de deur komt… Geef gul, want zonder die giften is het simpelweg niet mogelijk om het heerlijkste feest van de stad naar behoren te laten demareren.

Schooibrief 2019:

Krabbegat, jannewarie 2019
 
BESTE KRABBE, AMMAAL KLAAR VOOR DE START?
 
De bande opgepompt, de spiere gespanne, de kuite en de ketting ingevet: lat de VASTENAVEND mar komme!
 
Deze leste weke zijn één rappe afdaling naar de meet. En kopgroepe kenne me nie, enkelt één gròòt Krabbe­peleton. Want as de leut op d’eerste plek komt, winne me n’ammaal!
 
Mar vaneiges ga da nie, dèèr motte verrekkes ard voor treene. Deur bevobbeld oew portemenee te trekke as de karrevaan van de ICeeBeejers (Incasso Burgerij) sebiet bij oe lengst kom fietse.
 
Gif gul voor de leutegste Wielervierdaagse die me n’ebbe: onze eigeste KRABBEGATSE VASTENAVEND!
 
… EN DE LEUT IS DE BAND DIE ONS BINDT!
 
Avast éél artelek bedankt!
 
STICHTING VASTENAVEND

Foto (uitsnede): Stichting Vastenavend