Binnenstadslab-nieuws: Vrolijke geveltuintjes gaan binnenstad opfleuren

BERGEN OP ZOOM – Ondanks de snijdende kou toch een vrolijk en ‘warm’ moment in de binnenstad woensdagmiddag. Wethouder Patrick van der Velden overhandigde de eerste plantjes aan een aantal ondernemers voor het aanleggen van geveltuintjes voor hun winkels.

Hoe mooi en monumentaal het centrum ook is, bezoekers vinden het er soms wat ‘stenig en saai’. Aldus een foldertje over het nieuwe initiatief dat binnenstadondernemers ontvangen. En er is tevens behoefte aan hier en daar een zitje. Dus komen er geveltuintjes en wordt nu onderzocht of er her en der een biobased zitelement geplaatst kan worden.

Gezellig en goed voor de omgeving

Het idee sluit aan bij een landelijke actie: Operatie Steenbreek. Omdat veel steden versteenden is er sprake van zogeheten hittestress en loopt regenwater niet overal meer even goed en snel weg. Met wat meer groen worden die problemen al snel minder en het oogt ook nog eens heel erg leuk. Bergen op Zoom wordt dus eveneens opgefleurd. Het Binnenstadslab en ondernemersvereniging Sterck gaan bedrijven in het centrum faciliteren bij het aanleggen van een geveltuintje.

Floreren

De eerste plantjes zijn vanmiddag door wethouder Van der Velden, in aanwezigheid van Sterck-voorzitter Leon Videler, aangeboden aan Yvette van Broekhoven (Mijn Lievelingskleding / Aan de Overkant), Thonie van der Ree (Inspire Coffee Company) en Lou van den Broek (Jess & Lou). De plantjes in de grond zetten lukte vanwege de kou nog even niet maar dat komt vanzelf goed. De wethouder heeft er alle vertrouwen in dat Bergen op Zoom vanaf dit voorjaar een fleurige binnenstad heeft waar het weer goed toeven is.

Jolande Vermaas, van Aardzwam En Zo, gaat iedereen die meedoet in het centrum een beetje helpen door ze een zakje aardzwammenmest aan te bieden. Dat helpt de groei en het is meteen een duurzame wijze om een restproduct een mooie bestemming te geven.

Ondernemers die mee willen doen kunnen een mail sturen naar operatiesteenbreek@bergenopzoom.nl.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.