Binnenstadslab-nieuws: Winkelhelden Charlotte en Dave hebben het leukste vak dat er is

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Eigenlijk was het interview nog niet eens begonnen, toen Dave Koevermans zich tegenover een bezoeker van de winkel al liet ontvallen dat hij het leukste vak van de wereld heeft. Kort daarop vertelde hij dat een eigen winkel hebben een way of life is geworden voor hem en zijn vrouw Charlotte. Met zo’n instelling is het niet vreemd dat klanten je een Winkelheld gaan vinden.

Het Binnenstadslab heeft een leuke verkiezing geïntroduceerd. Bezoekers van de winkels in het centrum kunnen Winkelhelden nomineren, mensen waarvan zij vinden dat ze super goed voor klanten zorgen. Ze worden in het tv-programma Shopstars aan de kijkers voorgesteld en er komt ook een verkiezing van dé Winkelheld 2017. In aflevering 2 werden Charlotte Koks-Koevermans en Dave Koevermans-Koks voorgesteld in dat kader. Het echtpaar is samen eigenaar van maar liefst drie winkels: ’t Rondje, ’t Pakhuis en sinds kort ook Circolo.

Mensen van ver buiten de regio, die meteen de stad ontdekken

Dave vertelt: “Charlotte heeft, samen met haar zus, in 2002 ’t Rondje overgenomen van hun vader. Haar zus stopte er echter mee en toen ben ik met haar de winkel verder gaan uitbouwen. We hebben alles gerestyled en ook het assortiment aangepast, naar ‘smart casual’. We wonen boven de zaak en keken uit op het lege pand aan de overkant. In de zaak onder ons verkochten we al wel pakken, maar beperkt. In de locatie aan de overzijde zagen we kansen, dus in januari 2013 openden we daar ’t Pakhuis. Hier kun je vanaf 150 euro een mooi pak kopen, een aanvulling op wat we aan casual kleding aanbieden én een uniek concept waar mensen van ver buiten de regio op afkomen. Leuk om te zien is dat ze dan vaak ook de stad in lopen en ontdekken hoe mooi en gezellig Bergen op Zoom eigenlijk is.”

Nu ook voor dames

Charlotte en Dave verkochten tot voor kort alleen herenkleding. Er komen echter vaak dames mee en zo ontdekten de ondernemers dat die in het Bergse aanbod toch wat dingen leken te missen. “Wij hadden wel zin in een volgende uitdaging, dus besloten we onlangs om er een derde winkel bij te openen. Begin oktober ging Circolo open, waar we nu ook dames aan nét even iets anders helpen.” Want juist daar zit een deel van de lol voor Dave, Charlotte en hun team, vertelt hij: “Het is leuk om mensen toch een beetje uit te dagen, ze eens te laten zien wat ze nog meer goed staat dan de dingen waar ze zelf als eerste naar pakken. Natuurlijk zonder iets op te dringen. Het moet wederzijds goed voelen.” Blijkbaar slaat dat aan. Hun winkels zijn populair en zo’n nominatie komt ook niet uit de lucht vallen, al hebben ze geen idee wie dat ze ervoor opgaf. “Het zal vast te maken hebben met onze persoonlijke benadering”, denkt Dave. “We vinden service belangrijk, eerlijk advies ook, en bieden gasten graag een kop koffie of een drankje aan. We zien wel dat mensen dit erg waarderen. En we hopen dat ze echt merken dat we van ons vak houden.”

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.