Politieteam Bergen op Zoom onderschept dronken spookrijder

BERGEN OP ZOOM – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het Bergse politieteam een flink beschonken chauffeur van de snelweg  gehaald, ter hoogte van Halsteren. Deze was er zelfs daarna nog van overtuigd juist gereden te hebben.

Rond half vier 's nachts kreeg de meldkamer meerdere 112 meldingen van een spookrijder op de A4, ter hoogte van Steenbergen. Die was volgens de melders op weg richting Bergen op Zoom over de snelweg, tegen het verkeer in. De agenten zijn deze 'met gepaste spoed' en met meerdere auto’s tegemoet gereden. Net voorbij de afslag Halsteren-Tholen zagen ze inderdaad dat er op hun rijbaan een auto aan kwam. Ternauwernood hebben ze kunnen voorkomen dat de spookrijder in botsing kwam met een vrachtwagen. Het achteropkomende verkeer is op ruime afstand stilgezet om aanrijdingen te voorkomen.

Verdachte verklaarde dat de rest verkeerd reed

Nadat het gelukt was de brokkenpiloot tot stilstand te brengen, is deze meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de bestuurder drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Diens rijbewijs is vervolgens ingevorderd. Er volgt nog een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het in gevaar brengen van de overige weggebruikers. De verdachte bleef volhouden juist te hebben gereden maar dat de politie aan het spookrijden was. "Wij denken hier uiteraard anders over", schrijven de Bergse agenten op hun Facebookpagina.