Hardleerse dronken Bergenaar twee keer aangehouden in auto

ETTEN-LEUR / BREDA – Een 24-jarige man uit Bergen op Zoom is afgelopen nacht toch weer achter zijn stuur gestapt, nadat hij eerder was betrapt was op rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was bij de eerste aanhouding al ingevorderd en er was hem een rijverbod van zeven uren opgelegd. Het maakte blijkbaar weinig indruk.

Agenten zagen op de Markendaalseweg in Breda een auto rijden zonder verlichting. Ze besloten een controle in te stellen. De jonge en beginnende bestuurder was dronken. Hij blies 535 ugl. Zijn rijbewijs werd vanwege dit hoge percentage ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Nadat het proces-verbaal was opgesteld, vertrokken de agenten omstreeks 04.40 uur vanaf het bureau aan het Stationsplein in Etten-Leur. Tot hun verbazing zagen ze de verdachte weer als bestuurder in zijn auto stappen en wegrijden. Hij werd opnieuw aangehouden en ingesloten. De verdachte, die vanwege een andere zaak een enkelband om had, verklaarde dat een van de voorwaarden daarvoor is dat hij geen alcohol of drugs mag gebruiken. De reclassering is in kennis gesteld.

Bron: Politie.nl