Diefstal geldcassette Big Bazar nog niet opgelost

BERGEN OP ZOOM – Donderdagavond werd door een man een geldcassette uit de Big Bazar aan de Burgemeester van der Laarstraat gestolen. De bedrijfsleider bedacht zich geen moment en ging achter de dader aan.

Het incident gebeurde rond 19.45 uur. Terwijl een kassière in de winkel liep, wist een man een geldcassette mee te nemen. De bedrijfsleider rende meteen naar buiten en zag op de parkeerplaats een man lopen die de geldcassette nog bij zich had. Hij trok hem naar de grond, waarbij de buit op de grond viel. De dader vluchtte daarna weg richting de bioscoop.

Geen betrokkenheid aangehouden man

De bedrijfsleider belde 112, waarna de politie startte met een zoektocht naar de dader. Hierbij werd een Burgernetbericht uitgezet. In het stadspak Kijk in de Pot zagen agenten rond 20.30 uur een man lopen, wiens signalement grotendeels overeenkwam met de dader van de diefstal. Deze man uit Bergen op Zoom werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Rond 22.00 uur mocht hij het politiebureau verlaten, omdat hij niet bij de diefstal betrokken bleek te zijn.

Signalement

Er wordt door de politie niet meer van een 'overval' gesproken maar van 'diefstal, waarschijnlijk omdat de geldcassette niet onder dwang afhandig werd gemaakt. Wel is men nog op zoek naar de dader. Tot nu toe is een summier signalement bekend. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 30 jaar, lengte rond 1.80, blond haar en een fors postuur. Hij droeg een grijze jas. Wie denkt meer te weten kan bellen met 0900-8844 of een WhatsApp bericht sturen naar 06-12207006. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Bron: Politie.nl