Binnenstadslabnieuws: Een bouwbedrijf in een winkelstraat bleek meteen een gouden greep

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – De binnenstad is sinds kort twee trotse ondernemers rijker. Bijzondere ondernemers bovendien, want het betreft geen detailhandel of horeca deze keer. Patrick van Gent en Johan Uijl namen onlangs een gedurfde maar succesvolle stap, door het kantoor en de showroom van hun bouwbedrijf in het centrum te vestigen.

Sinds 13 augustus is aan de Voetboog een bezoek te brengen aan Het BouwHuys. Dit bedrijf is gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw, renovatie en onderhoud van zowel woningen als bedrijfspanden. Johan Uijl was lang eigenaar was van een timmerbedrijf en Patrick van Gent heeft zijn sporen verdiend als adviseur en begeleider van woningbouwprojecten. Ze hebben onlangs hun krachten gebundeld en vonden in de binnenstad een mooie plek om klanten en relaties te ontvangen. Het is meteen een groot succes gebleken.

Laten zien wat je te bieden hebt

Aan de Voetboog 4 houden Patrick en Johan kantoor, in hun eigen showroom als het ware. “Hier laten we klanten en geïnteresseerden meteen zien wat we bedoelen”, legt Patrick uit. “Je kunt wel een plaatje of tekening van bijvoorbeeld een deur, een kantelraam of stenen voorleggen, maar het werkt veel beter als je de producten meteen bij de hand hebt.” En de compagnons zijn positief verrast door de aanloop, die bijna meteen ontstond. Johan: “We zijn hier heel goed zichtbaar voor een brede doelgroep, veel meer dat op één of ander bedrijventerrein.”

Dat het echt werkt bleek al snel, er zijn meerdere nieuwe opdrachten binnengekomen doordat bezoekers van de binnenstad Het BouwHuys ontdekten. “De drempel is laag hier. Mensen stappen veel makkelijker even binnen. Soms met een vraag, soms ook gewoon uit nieuwsgierigheid. Onze naamsbekendheid is er in no time flink mee vergroot.”

Verrast

Natuurlijk kunnen de twee eigenaren en hun team  niet alles zelf. Patrick vat samen hoe hun organisatie, sinds kort ook officieel erkend leerwerkbedrijf, te werk gaat: “We hebben een groot netwerk aan specialisten om ons heen, van architecten tot technische specialisten. Op basis van wat een klant vraagt komen we met een voorstel op maat, dusdanig dat alles op elkaar is afgestemd. Korte lijntjes dus.” Z’n zakenpartner Johan vult aan: “Mede daarom past deze plek zo goed bij ons. We willen het in alle opzichten transparant, overzichtelijk en laagdrempelig houden. Het is super om te merken dat het zo goed aanslaat. Bezoekers maar ook collega-ondernemers reageren verrast maar vooral heel enthousiast.”

Ook zelf zijn ze nog geregeld verbaasd over wat er allemaal op hen afkomt sinds hun bedrijf hier de deuren opende. Het moge duidelijk zijn: Die binnenstad biedt meer kansen dan je misschien in eerste instantie denkt. Daar zijn deze twee ondernemers nu al een geslaagd voorbeeld van.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.