Geen boete voor bibberende Poolse paddenstoelenplukker

BRABANTSE WAL – De avonturen van boswachter Erik de Jonge blijven boeien. Hij maakt steeds weer iets nieuws mee. Deze keer trof hij een bibberende Pool aan in het bos, blijkbaar bang voor de straf die 'm boven het hoofd hing voor illegaal paddestoelen plukken.

De Jonge begint z'n bericht benadrukkend met de opmerking dat hij het niet stigmatiserend bedoelt, maar dat bepaalde kentekens in deze tijd van het jaar hem wel alert maken. In Polen is het in deze tijd van het jaar namelijk heel gebruikelijk dat mensen massaal het bos in gaan om paddestoelen te plukken. Hier is het echter verboden

Dus bij het ontwaren van een auto met Pools kenteken, leek het onze boswachter verstandig even te gaan kijken wat het doel van dit bezoek aan het bos was. Binnen tien minuten ontdekte hij de man uit de auto, die "lag weggekropen en bevend als een riet in het bos." Blijkbaar was de angst voor een straf groot. De Jonge heeft de man uitgelegd dat zo’n handjevol geen boete oplevert maar dat het plukken wél verboden is.