Omgeving afgesloten bij woningbrand Klein-Molenbeek

Door de smalle toegangsweg naar Klein-Molenbeek had de brandweer moeite om de woning te bereiken. De omgeving van de Albert Cuijpstraat is door de brandweer afgezet. (Tekst en foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Bij een woning aan Klein-Molenbeek, in de wijk Nieuw-Borgvliet, is woensdagavond een grote brand uitgebroken. Vermoedelijk is de oorzaak een schoorsteenbrand. De brandweer is met diverse wagens en blusvoertuigen naar de plaats van de brand uitgetrokken. Het zou gaan om een vrijstaande villa met een rieten dak. De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling die over de snelweg A58 trekt. Omwonenden is geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

De omgeving van Klein-Molenbeek en de aangrenzende Albert Cuijpstraat is afgesloten. Door de smalle rijweg naar de villa heeft de brandweer moeite om het pand te bereiken. Vogens getuigen zouden enkele bewoners van het pand met ademhalingsproblemen ter controle naar het ziekenhuis zijn gebracht. Er zou echter geen sprake zijn van gewonden, zo bleek later. 

Verwarring met woonboerderij

De brandweer heeft de rieten bekapping van de villa uit elkaar moeten trekken om de brandhaard te kunnen bereiken. De bluswerkzaamheden namen geruime tijd in beslag. In tegenstelling tot wat de brandweer aanvankelijk vermeldde, blijkt het niet te gaan om de (historische) woonboerderij van Klein-Molenbeek. De door brand getroffen woning is een bungalow uit 1974 die in de jaren '80 van een rieten kap is voorzien. De woonboerderij ligt een paarhonderd meter zuidwaarts en heeft geen schade ondervonden.