Binnenstadslabnieuws: Naast de webshop een échte winkel bleek een hele goede keuze

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Damla en Madelon zijn gek op exclusieve kinderkleding. Ze begonnen daarom een webshop maar kwamen er al snel achter dat ze méér wilden. Begin oktober opende hun winkel Cáscara Children aan de Kortemeestraat en ze zijn super blij met de eerste resultaten.

Cáscara Children verkoopt kleding voor kinderen en jeugd, van nul tot zestien jaar. Denk dan aan exclusieve merken, waaronder grote namen die al jaren tot de top behoren maar ook nieuwe labels die iets bijzonders bieden. Stelregel voor de eigenaressen is: ‘Wij moeten het mooi vinden, anders verkopen we het niet.’

Meteen druk

De jonge onderneemsters zijn allebei ontzettend verrast door de loop die er meteen in zat. “We hebben nog niet eens echt iets aan marketing gedaan maar toch is het al best wel druk”, vertelt Damla. “We waren zo bezig met de opening en winkel op orde krijgen dat we gewoon nog niet aan promotie zijn toegekomen maar we krijgen al aardig wat bezoek. Door mond-tot-mond reclame werden we toch ontdekt door een deel van onze doelgroep.” Madelon vult aan: “En er zijn inmiddels ook klanten die er via de website achter kwamen dat we hier zitten en besloten naar de winkel te komen.”

Perfecte locatie

De eigenaressen zijn heel blij met de mooie start. En met de prachtige winkel. Trots vertelt Madelon: “We werden getipt door een kennis over dit pand en vonden het meteen prachtig. De historische sfeer past perfect bij wat wij willen uitstralen en de locatie is ook geweldig.” Beiden zijn ze erg enthousiast over dit deel van de stad, dat een mooie historische uitstraling heeft en waar de laatste jaren weer steeds meer bijzondere speciaalzaken te vinden zijn.

Ook het Vierkantje, dat lang veel leegstand kende, raakt langzamerhand aardig gevuld. De dames voelen zich hier op hun plaats: “Hier zit toch het wat luxere segment van de stad. Dat past bij wat wij aan willen bieden.” Ze krijgen in ieder geval veel positieve reacties van bezoekers, die geregeld aangeven blij te zijn dat er weer kleding als deze te krijgen is in het Bergse centrum.

Inspiratie

Het enthousiasme van de klanten komt natuurlijk mede omdat aan alles merkbaar is dat Madelon en Damla zo’n plezier hebben in wat ze doen. “We zitten zelf midden in de jonge kids, houden van mode en ook van deze stad”, zegt Madelon. “Dat komt hier allemaal samen.” Haar zakenpartner is al net zo blij: “Het is zó leuk dat je mensen met kleding echt gelukkig kunt maken. Dat merk je in een winkel natuurlijk veel meer dan bij online verkoop. Het voelt nu al als een hele goede keuze dat we deze stap hebben genomen. We kunnen het iedereen met een webshop aanraden.”

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.