Binnenstadslabnieuws: Ondernemers staan er niet alleen voor dankzij de Retail Academie

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Alweer voor de derde keer kunnen zowel startende ondernemers als eigenaren van bedrijven die al langer bestaan deelnemen aan de Retail Academie. Het programma is wederom samengesteld door  het Starterscentrum West-Brabant en het Binnenstadslab. Met name beginnende ondernemers haken aan bij de leerzame workshops en expeditie, maar ook voor wie al langer meedraait valt veel nieuws te ontdekken.

De wereld van de retail en horeca zijn continu in beweging. Trends en consumentengedrag blijven veranderen, er komen nieuwe marketingtools bij en anderen raken uit de tijd, concepten van nu hebben ook niet het eeuwige leven en als ondernemer ben je zelf natuurlijk eveneens een factor van belang. Daarom zoomt de Retail Academie tevens in op zogeheten ‘persoonlijk leiderschap’. Alle bepalende aspecten die van je onderneming een succes maken komen voorbij tijdens een tiental bijeenkomsten.

Drijfveren en creatieve oplossingen

De Retail Academie sessies vinden plaats op maandag. De meeste ’s avonds, van 18.00 tot 21.00 uur. Alleen de eerste keer, op 17 september, is er ook een middagprogramma en begint de bijeenkomst om 13.00 uur. Die dag staat geheel in het teken van jou, je drijfveren en passie maar ook die minder sterke kanten waar je creatieve oplossingen voor kunt vinden. Persoonlijk leiderschap dus…

Er is één uitzondering op die maandagen: de expeditie naar Rotterdam. Op woensdag 3 oktober ga je samen met je collega-ondernemers twee dagdelen op pad om inspiratie op te doen en verrassende concepten te ontdekken. Dat is een zeer leerzame dag, is bij de eerdere edities duidelijk geworden.

Nieuwe inzichten, vrienden en collega’s

Eigenlijk is de Retail Academie één grote ontdekkingsreis. Je leert er niet alleen over jezelf en hoe collega’s zaken aanpakken. Je krijgt tevens volop tips en nieuwe inzichten over belangrijke zaken als het inrichten van je zaak, marketing, conceptontwikkeling en klantenbinding, om maar eens wat thema’s te noemen. Natuurlijk allemaal met de nieuwste ontwikkelingen in gedachten, alleen al daarom is het voor gevestigde ondernemers net zo interessant. Je voorgangers verlieten de laatste bijeenkomst veelal als vrienden en collega’s, waarvan een aantal elkaar nog steeds opzoekt en helpt. Volop redenen dus om je aan te sluiten.

Je leest meer over het programma, de data en kosten op deze pagina.