Bizarre dumping huisraad in Bergse bossen

BERGEN OP ZOOM – Boswachter Erik de Jonge kijkt niet zo heel snel meer op van een dumping in de natuur, al zal ie er nooit echt aan wennen. Maar bij wat hij deze keer aantrof moest de ervaren natuurbewaker toch wel even fronsen. Het leverde een cynisch Twitterbericht op.

Wraak van een boze ex? Dat is wat door je gedachten schiet als je de spullen ontwaart die De Jonge aantrof in het bos. Een comuter zonder harde schijf, familiefoto's, audioapparatuur en zelfs een compleet nieuwe luxe bestekset, nog in de bijbehorende koffer. Dat en meer werd in de natuur achtergelaten.

Domme actie

Op Twitter schrijft Erik de Jonge erover: "Nogal bizarre afvaldumping met veel apparatuur én een boek wat ze duidelijk niet gelezen hebben!" Hij houdt voor de lens het zelfhulpboek 'Problemen Laten Bij Wie Ze Horen' omhoog. Dat is in dit geval bepaald niet gelukt. Als het een wraakactie in de relationele sfeer was, zelfs op meerder manieren niet…

Verder kan de boswachter er niet om lachen. De dader straks wellicht ook niet meer. De Jonge vertelde aan Omroep Brabant dat het, mede vanwege de achtergelaten familiefoto's, waarschijnlijk niet erg lastig zal zijn om de herkomst van de gedumpte spullen te achterhalen.