Bladkorven geplaatst door CDA

BERGEN OP ZOOM – De herfst kan beginnen, als het aan het CDA ligt. Het grootste deel van de door inwoners bestelde bladkorven is inmiddels geplaatst. De actie kon rekenen op veel aanvragen.

Het is een initiatief van de Bergse CDA afdeling, die daarvoor de samenwerking zocht (en vond!) met de gemeente. De partij vond het maar niets dat die korven uit het herfst-straatbeeld waren verdwenen. Eerder lieten de christendemocraten in een persbericht weten: ‘De bladkorf hoort in de wijk. Samen met de wijkbewoners willen wij een participatieproject opzetten!’

Veel aanvragen

Het CDA meldde een maand geleden het belangrijk te vinden dat bewoners in wijken samen blad kunnen ruimen en daarmee meteen de (verkeers)veiligheid vergroten. Dus werd geregeld dat buurtgenoten samen een bladkorf konden aanvragen, mits er één bewoner de verantwoording voor nam. Het leverde dermate veel reacties op dat het beschikbare aantal ook op is, liet duoraadslid Stefaan Verheugt weten. Aanvragen heeft dus geen zin meer. Raadslid Erik Verbogt vertelde vrijdagavond dat de meeste korven inmiddels door hem en zijn fractiegenoten zijn geplaatst. In Halsteren en Lepelstraat staan ze allemaal al, in de Bergse wijken staat driekwart. De rest komt volgende week.

Foto's: CDA Bergen op Zoom, Erik Verbogt (Facebook)