Blog: Helden op straat? Kijk om je heen!

Helden op straat? Kijk op je heen!

Vanwege alle negatieve nieuwsberichten over hulpverlening wil ik deze week graag vertellen dat er volgens mij nog helden zijn in deze samenleving. Vorige week had ik boodschappen gedaan met mijn man en op de weg terug zag ik iets bijzonders. 

Door: Annelies Voss

Midden op een parkeervak stond een eenzame boodschappentas. Mijn buikgevoel zei 'er klopt iets niet' en dat bleek ook het geval. Er zat een man tegen de muur aan, op een elektriciteitskastje, en het zag er verre van goed uit. Ik riep tegen mijn man : "Stop, je moet terug, het gaat niet goed met die man." We zijn snel uitgestapt gaan kijken. De man zag er inderdaad meer dood dan levend uit, dus hebben we snel 112 gebeld en toen gebeurde het.

Zoveel lieve mensen die niet uit nieuwsgierigheid kwamen maar om echt iets te doen. Niemand die filmde of foto's maakte. Eén mevrouw rende zo hard ze kon om een AED-kastje te halen, een andere was verpleegkundige en bood haar hulp aan. Die lieve mevrouw uit de winkel pakte een kussen, zodat meneer op de grond kon liggen. Geweldig om te zien!

Gelukkig was de ambulance snel ter plaatse en ook deze mensen waren zo ontzettend lief. Wat een mooi werk doen zij. Voor mij was het een hartverwarmende ervaring dat er toch nog mensen zijn die willen helpen en geven om een ander -ook een vreemde- zonder daarbij gelijk te filmen en alleen te kijken. Dus lieve mensen, kijk goed om je heen en wees lief voor elkaar, ook als je iemand niet kent.

Lieve groet, Annelies

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden..
Redactie KijkopBergenopZoom.nl