Blog: Tijd

Tijd

Er zijn een aantal dingen in het leven, die ons worden gegeven.

Een daarvan is tijd, niet te koop of te leen, de tijd gaat overal doorheen.

Door: Annelies Voss

De klok terugdraaien gaat ook niet werken, al zou je dat soms graag willen omdat je de gevolgen pas later gaat merken. Minuten, uren en dagen gaan voorbij, zonder écht besef, ben ik écht wel blij?

Gelukkig zijn zit in momenten en niet de hele dag, waren er die kleine momenten, die je ook écht zag? Wees je bewust van je tijd, steek geen energie in dingen waaronder je lijdt. 

Een heel jaar is zó voorbij en ik hoop als je erop terugkijkt, je kunt zeggen ja ik was blij! We kunnen niet 24/7 gelukkig zijn, maar wel kiezen voor geluk of pijn.

Tegenwoordig geeft zelfs je telefoon aan hoeveel tijd je per week hebt gespendeerd op je telefoon. Vaak is dat teveel maar ach… het is toch heel gewoon. Wat had je met die tijd anders kunnen doen, iets wat meer voeldoening geeft, door daadwerkelijk iets nuttigs te doen. Ons leven tikt aan ons voorbij, de prikkels gaan naar zoveel info je staat bijna in de rij….

Uren en uren info verzamelenen grappige dingen bekijken, terwijl het leven tikt en ons soms terug laat kijken. Herinneringen aan mooie momenten, ik weet zeker dat dit momenten zijn dat je íets aan het doen was, iets beleefde en niet op je telefoon naar geluk streefde.

Herinneringen die ons vervulden met blijdschap, zijn wij dit kwijt deze eigenschap?

Tik, tak zegt de klok, wanneer zet jij hem stop?

Liefs Annelies

Reacties zijn welkom.

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl