Blog: Voelen dat je leeft

Voelen dat je leeft

Door gezondheidsproblemen heb ik niet altijd het gevoel dat ik écht leef, er gaan veel dingen aan mij voorbij die vroeger heel normaal waren. Mijn leven was gevuld met werken, sociale contacten, voldoening en doelen.

Door: Annelies Voss

Daarom is de zin 'Voelen dat ik leef' voor mij heel veelzeggend. Ook al kan ik veel dingen niet meer, ik wil toch nog dit diepe gevoel hebben wat het leven de moeite waard maakt. 

In het leven staan

Voelen dat ik leef houdt voor mij in dat ik het gevoel heb dat ik in het leven sta en niet aan de zijkant.

Ik heb geleerd van de kleine momenten te genieten die mij dat heerlijke 'leef-gevoel' geven. Dit kan van alles zijn: een zonnestraal, heel erg lachen met een vriendin, eropuit gaan, contacten met andere mensen, diepe gesprekken, schrijven…

Levenslust

Wanneer voel jij dat je leeft? Kun je je een moment herinneren wanneer je dacht: 'Yes, ik leef en ik geniet'?

Het leven voelen doe je door te doen wat je leuk vindt, wat je voldoening geeft en waar je anderen blij mee maakt, contacten met anderen, activiteiten ondernemen… Zo kun je zelf vast nog een langere lijst maken.

Voelen dat je leeft geeft ons energie, geeft ons levenslust terug en moed om door te gaan ook in moeilijke tijden.

Momenten

Ik hoop dat jij met regelmaat mag voelen dat je leeft en dit ook waardeert, het leven is niet altijd leuk maar deze momenten maken het de moeite waard. Zoek deze momenten op, creeër ze en leuker nog; deel ze met anderen!

Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl