Kapotte koplamp leidt tot drugsvondst bij bestuurder onder invloed

BERGEN OP ZOOM – Een kapotte koplamp van een personenauto leidde agenten in de nacht van maandag op dinsdag naar een overtreding van de opiumwet. De bestuurder van had namelijk amfetamine, hasj en hennep in zijn bezit.

De agenten zagen rond twee uur 's nachts de auto rijden in de Laan van Reimerswaal. Ze gaven de bestuurder een stopteken waaraan hij voldeed. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een henneplucht in de auto. Dit was reden om verder te kijken en zo werden kleine hoeveelheden amfetamine, hasj en hennep ontdekt.

Onder invloed

De automobilist (33 jaar en inwoner van Bergen op Zoom) moest een speekseltest ondergaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van amfetamine (speed) en THC. Door een GGD-arts werd bloed afgenomen van de verdachte. Dit zal door het NFI worden onderzocht. Als de uitslag hiervan bekend is, wordt door de Officier van Justitie bekeken wat er verder met de verdachte zal gebeuren. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en mocht daarna de straat weer op.

Bron: Politie.nl

Afbeelding (uitsnede): Nate Kudlich / Pixabay