Jonge bestuurder gehuurde Porsche zet het op een lopen

BERGEN OP ZOOM – Zondagmiddag is een 23-jarige man voor de derde keer betrapt door de politie op rijden zonder rijbewijs. Hij werd na een achtervolging aangehouden op de Meidoornlaan. Aan het bureau bleek dat hij ook nog gesignaleerd stond vanwege meerdere openstaande boetes.

Agenten zagen op het Piusplein een Porsche tegemoet komen die opviel vanwege de -wat zij noemen- 'sportieve rijstijl' van de bestuurder. Ze wilden een controle instellen en keerden daarom, waarop de automobilist op de Meidoornlaan de Teunisbloemstraat in reed en parkeerde op de Vijverberg Zuid.

Huurauto

De agenten stopten naast de auto waarna de bestuurder daarvan het op een lopen zette. Eén van de dienders achtervolgde hem te voet. De jongeman werd op de Zonnedauwstraat ingehaald en aangehouden. Zijn rijbewijs bleek door de rechter ongeldig te zijn verklaard. Hij is al twee keer eerder betrapt op het rijden zonder rijbewijs en heeft daarom een dagvaarding gekregen om zich voor de rechter te verantwoorden. Op het bureau bleek bovendien dat hij ook nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister en nog voor 2525 euro aan boetes open had staan. Een vriend is dat bedrag aan het bureau komen brengen, waarna de snelheidsduivel werd vrijgelaten. De auto waarin hij reed blijkt een huurauto te zijn.

Bron: Politie.nl

Afbeelding:Toby Parsons via Pixabay