Bluesman Ian Siegal verovert ook Bergen

BERGEN OP ZOOM – De 7e editie van het Bergs Bluesfestival wist 300 bezoekers naar Gebouw-T te trekken. En niet voor niets. Het merendeel kwam voor hét hoofdoptreden van de middag: Ian Siegal, die als onderdeel van zijn 2015-tour in Bergen op Zoom was. De meervoudig winnaar van de British Blues Award had het publiek in no-time in z'n broekzak. Ongepolijst, rauw, authentiek. Zo hoort blues te zijn.

Blues zing je niet zomaar: je bréngt het. Gekleurd en getekend door het leven, uit het diepst van de ziel. Zo ook Ian Siegal, geboren in Portsmouth: de deprimerende havenstad in het Zuidoosten van Engeland. In de jaren '80 brak hij zijn opleiding aan de kunstacademie af en vertrok naar Duitsland, om daar als straatartiest in zijn levensonderhoud te voorzien. Als autodidact maakte Siegal zich de blues eigen en vanaf 2005 is hij ook op internationale festvals te zien én te horen. Hij bracht verschillende albums uit, zoals 'Swagger' (2007), 'Broadside' (2009) en meer recentelijk 'Man and Guitar' (2014).

En zaterdag stond Ian Siegal in Gebouw-T, begeleid door de Nederlandse band 'The Rhythm Chiefs' die voor de gelegenheid even is omgedoopt tot 'The Siegal Electric Band'. Wie Siegal en zijn Electric Band nog wil zien, en het niet erg vind daar wat kilometers voor af te leggen, kan later deze maand naar het Belgische Hasselt waar ze 22 oktober optreden in het Muziekodroom.

www.iansiegal.com

Tijdens het Bluesfestival in Gebouw-T traden ook op: Twelve Bar Grooves en Riverside Jr.:

Riverside Jr.

Riverside Jr's muziek is geworteld in de Amerikaanse folk-blues en ragtime traditie. Met grote passie speelt en zingt hij een mensel van traditionals en zelf gecomponeerde nummers. Zijn liefde voor akoestische blues heeft hem op het podium gebracht voor solo-optredens.

www.riversidejr.com

Twelve Bar Grooves (12BG)

Rauwe emotie en een overropelend bandgeluid gaan boven oeverloze solo's en muzikale franje. Het geluid van 12BG wordt bepaald door een hartverscheurende mondharmonica, een ruige strot, ijzersterke gitaarriffs en een geoliede ritmesectie waarbij gebruik wordt gemaakt van vintage Fender versterkers en gitaren. In een traditionele Chicago blues-opstelling brengt de 12BG blues band eigen werk, maar ook songs van oude blueshelden en hedendaagse artiesten.

www.12BG.nl