Bodega Waldolala: een metamorfose voor een vertrouwd horeca-adres

Gezelligheid bij de (her)opening van Waldolala Bodega.

BERGEN OP ZOOM – Vanmiddag was het zover. Pandeigenaar Marc Franken gaf officiëel de sleutel over van Waldolala aan de nieuwe huurders. De horecagelegenheid heeft de naam ook iéts veranderd, en gaat nu verder als Bodega Waldolala. Een hypermoderne inrichting met een Mediterraans tintje. De nieuwe huurders, een groep van vier horeca-ondernemers, heeft er een echte bodega van gemaakt. Een wijnbar waar je ook voor een hapje terecht kan. Mooi, verrassend, en… zo zegt mede-eigenaresse Alma lachend: tijdens de komende Vastenavend gaat álles eruit en wordt het weer zoals altijd. De Bergenaren en échte Krabben kunnen gerust zijn!

Waldolala is inmiddels een bekend café tijdens de Vastenavendperiode. Dat was al zo in de oude periode, toen het nog de Club 2000 was. Na de opheffing van 'de club' kocht ondernemer Marc Franken (van Flex Polymers) het pand en hij liet een ingrijpende restauratie uitvoeren. Het historische gebouw heeft op de verdiepingetages een eigentijdse bestemming gekregen als kantoorpand, alleen het horecagedeelte op de begane grond valt daarbuiten. Bij de restauratie is het cafédeel volledig gestript en ontdaan van de schrootjes en verlaagde plafonds. Het resultaat: een ruwe uitstraling, waarbij schoon metselwerk en stalen balken in het zicht kwamen. 

Stijlvol

De vier nieuwe uitbaters hebben deze 'basic' stijl als uitgangspunt genomen bij de herinrichting. Op Aswoensdag zijn de bouwvakkers aan de slag gegaan en hebben onophoudelijk doorgewerkt. Het resultaat mag er zijn: design van de plint tot aan het plafond. Stijlvol, modern, en toch herkenbaar als historisch monument met behoud van originele details.

Il Maccherone

Met trots onthulden de vier ondernemers hun nieuwe onderkomen. Het zijn Alma en Martin Wattimena, Tom Hagenaars en Melina van Stiphout. Bekende namen, en mensen met ervaring in de horeca: onder meer de Foodstoet en natuurlijk Italiaans restaurant Il Maccherone in de Bosstraat (bij Bergenaren beter bekend als 'het Italiaantje'). Met een feestelijk gebaar werd het doek voor de etalage weggehaald, en kwam het nieuwe logo tevoorschijn. In de 'o' van Waldolala is het silhouet van een wijnglas te herkennen, legt Alma uit. Want tenslotte is 'bodega' ook Spaans voor 'wijnbar'. Na het officiële moment werd het glas geheven op de nieuwe start van Bodega Waldolala.