BOV kiest voor klassiek Dickensverhaal in musicaljasje

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Stichting BOV speelt van 27 maart tot en met 5 april 2020 de hitmusical Oliver! en brengt daarmee een klassiek Dickensverhaal op de planken van Theater de Maagd.

Het betreft een musical voor jong en oud, waarin de tragiek en humor hand in hand gaan. Vijf jaar na de opvoering van Ciske de Rat zal het podium ook in 2020 weer een stuk voller staan, aangezien de BOV cast opnieuw zal worden aangevuld met regionaal jong talent dat de rollen van de weeshuiskinderen en straatschoffies moet vervullen.

Het verhaal

De musical is gebaseerd op het boek van de bekende Engelse schrijver Charles Dickens. Oliver is een negenjarig jongetje dat opgroeit in een oud, somber weeshuis in het negentiende-eeuwse Londen. Hier zwaait de tirannieke Mister Bumble de scepter. Op een dag komt Oliver op het onzalige idee om meer pap te vragen aan Mister Bumble. Woedend beslist Mister Bumble om Oliver te verkopen aan de begrafenisondernemer, M. Sowerberry. Na een ruzie met die man besluit hij te ontsnappen en doolt een tijdje door de Londense straten, tot hij "The Artful Dodger" ontmoet. Deze weet Oliver te overtuigen om mee te gaan naar het "hol van Fagin" dat in de riolen van Londen ligt. Fagin is een boef die kinderen opleidt tot zakkenrollers. In ruil voor het gestolen geld biedt hij hen onderdak. Zal het Oliver lukken om aan deze hebzuchtige man te ontkomen?

Nieuwe muzikaal leider

Thijs van Gurp neemt het dirigeerstokje over van Pieter-Jan van den Berg. Een hele uitdaging want hij mag meteen met de BOV'ers én een dubbele kindercast aan de slag. In combinatie met vernieuwde en deels herschreven arrangementen maakt het een mooie vuurdoop.

Jeugdaudities

Voor deze musical is de BOV speciaal op zoek naar jonge talenten tussen de 8 en 12 jaar die graag mee willen spelen in deze musical. De audities staan gepland op 17 en 18 augustus aanstaande. Meer informatie vind je op de website van de BOV. Hier is ook een inschrijfformulier te vinden voor de audities.