BOV opent ‘eigen’ bar aan de Grote Markt

BERGEN OP ZOOM – Een bijzonder moment, zaterdagmiddag op de eerste verdieping van de Teerkamer. Eigenaren Leslie en Daphne Lauwen overhandigden de sleutel aan BOV voorzitter Rob van den Aarsen. Hier zit de komende weken namelijk De Producers Broadway Bar, geheel in de stijl van de nieuwe productie die de BOV gaat brengen.

Van 16 tot en met 25 maart staat in De Maagd de BOV weer op de planken, dit jaar met de Broadway-productie 'De Producers'. Het stuk is oorspronkelijk van Mel Brooks, een veelzijdig Amerikaans multitalent. De man acteerde, produceerde, schreef en regisseerde. Zowel film als theater, en altijd in een geheel eigen stijl. Met veel, vaak satirische humor. En dat is precies wat het publiek in de aankomende uitvoering, overigens de primeur voor Nederland, ook mag verwachten.

Het verhaal

Hoofdfiguren in het stuk zijn de aan lager wal geraakte Broadway-producer Max Bialystock en zijn sullige boekhouder Leo Bloom. Ze ontdekken dat een geflopte musical een prima dekmantel is, omdat de belastingdienst dan denkt dat er niets te halen valt. Dus gaan ze de slechtste show ooit maken, is het plan. De vertoning is echter zó slecht dat ie weer leuk wordt en tot hun grote schrik hebben ze een hit gecreëerd tegen wil en dank, met alle problemen van dien. Ze worden dus opgepakt maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zelfs in de bajes zetten ze weer een musical op. Verwacht veel vaart, hilarische ontwikkelingen en vooral: alles over the top! Helemaal zoals Brooks het bedoelde.

Kom in de stemming in De Producers Broadway Bar

De kaartverkoop loopt enorm goed, vertelt Jorn huismans namens de BOV. Er zijn al zo'n 2500 plaatsen verkocht. Er is inmiddels een extra voorstelling toegevoegd en mogelijk blijft het daar niet bij. De stunt met de tijdelijke BOV-bar is dan ook vooral om extra beleving aan de voorstelling toe te voegen. Niet alleen wordt dit deel van de Teerkamer aangekleed in stijl van 'De Producers', er zijn straks tevens special menu's te nuttigen waarmee je nog meer in de stemming komt voor de voorstelling. Je kunt er natuurlijk ook alleen wat drinken, bijvoorbeeld na de voorstelling maar ook op andere momenten. De bar is vanaf nu open als de Teerkamer het ook is. Horeca-ondernemers Daphne en Leslie werken er graag aan mee, vertelden ze vrijdagmiddag. De sleutel is dan ook in vol vertrouwen overhandigd aan de BOV.

Meer weten over de productie, de mensen erachter of kaarten bestellen? Klik hier!