Brabants fonds ondersteunt muziekfestival PopMonument

INGEZONDEN MEDEDELING

Niet alleen Erfgoed Brabant zag de kracht van het festival PopMonument toen zij hen de Brabantse Erfgoedprijs in 2015 toewezen. Ook Brabant C, fonds ter versterking van het cultuur- en kunstaanbod in Brabant, ziet potentieel in het evenement. Daarom heeft het fonds besloten financieel te ondersteunen, zodat PopMonument kan doorgroeien van een pilot naar een overdraagbaar concept.

Dinsdag 2 augustus jl. werd in Tilburg de uitvoeringsovereenkomst getekend door Brabant C en PopMonument vertegenwoordigers Gert-Jan de Koster en Merijn Sitsen. Het evenement presenteert bijzondere artiesten op bijzondere locaties in Bergen op Zoom. Van een intiem optreden in een eeuwenoud monument tot een opkomend bandje in een bruine kroeg. PopMonument combineert bekende namen met lokaal talent en laat hen optreden op sfeervolle plaatsen waar poppubliek normaliter niet zo snel komt. Op 10 september 2016 is het weer zo ver, met onder andere optredens van Gabriël Rios, Indian Askin, DAAN en Laïs.

Brabant C

Met Brabant C wil de provincie stimuleren dat in Brabant meer kunst en cultuur van nationaal en internationaal niveau te beleven is. De organisatie vindt dat PopMonument dit goed weet te verwezenlijken. Het programmeren van popmuziek in monumenten, gericht op jongeren, zorgt voor het vergroten van het bewustzijn en draagvlak voor erfgoed bij deze doelgroep. Door middel van een kunstproject wordt tijdens het evenement het verhaal van zo'n monument op een speelse manier weergegeven.

Meer weten over het evenement? www.popmonument.nl

Foto: © PopMonument