‘Brandstichting partyboot vrijwel zeker’

BERGEN OP ZOOM – De brand op de partyboot Dutch Diamond is op diverse plaatsen aangestoken. Politiewoordvoerdster Esther Boot van de politie Zeeland/West-Brabant bevestigt dat er sprake is van meerdere brandhaarden en stelt dat brandstichting 'zeer aannemelijk' is. Het volledige onderzoeksrapport naar de brand zal na de jaarwisseling bekend worden, zegt ze. Woensdag meldde de politie al dat brandstichting werd vermoed, ook omdat de boot in gebruik was bij motorclub No Surrender.

De brand veroorzaakte commotie, ook op de social media. Zo vond de brand vlakbij de containeroverslag plaats waar gevaarlijke stoffen zouden zijn opgeslagen. Zo reageerde een lezer op Facebook-pagina van KijkopBergenopZoom: "Het is maar een boot in de haven en geen hotel in de binnenstad… dan hadden alle wethouders in de rij gestaan, inclusief de burgermeester."

Vragen

VVD-raadslid Rian Govers heeft naar aanleiding van het incident vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders: de veiligheid van de haven zou te wensen overlaten. Het bericht van de brandstichting versterkt haar ongerustheid. "Gisteren was het een partyboot, en wie weet morgen iets anders. Dan moet de gemeente wel weten wat er aan de kade ligt. Voor hetzelfde geld is het een boot met explosieven." Govers heeft nog geen reactie gehad vanuit het stadskantoor: vanwege de jaarwisseling is het gebouw gesloten.