Bravis Oncologie Centrum en Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut vieren samen officiële opening

INGEZONDEN MEDEDELING

Foto (Bravis): Bravis medewerkers Sanne Hazenberg (links) en Laura Berends met in hun midden de Commissaris van de Koning van Noord-Brabant prof. dr. W. van de Donk.

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM – Met een opmerkelijke openingsactie werd op donderdag 20 oktober in Roosendaal het nieuwe Bravis Oncologie Centrum geopend. Het centrum ligt pal naast de Roosendaalse vestiging van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI), dat gelijktijdig de officiële opening viert. Door deze nabijheid ontstaat een unieke kans om de zorg voor patiënten met kanker nog verder te verbeteren.

De bijzondere openingshandeling werd verricht door de commissarissen van de Koning van Noord-Brabant en Zeeland. In plaats van het gebruikelijke lintje, knipten zij samen de staarten af van een viertal medewerkers van het Oncologie Centrum en het ZRTI. Dit haar werd ter plaatse overhandigd aan de directeur van de Nederlandse Haarstichting. Deze stichting zamelt haar in voor vrouwen met borstkanker die zelf niet de financiële middelen hebben om een pruik te aan te schaffen.

De openingshandeling door de commissarissen was tevens de kick-off (lees: knip-off) van de actie ‘Geknipt voor haar’, die tijdens de Open Dag van het Oncologie Centrum en het ZRTI (in maart 2017) moet uitmonden in een groot aantal haardonaties voor onder meer de Nederlandse Haarstichting.

Minder belastend

Omdat het ZRTI en het Oncologie Centrum naast elkaar gehuisvest zijn, kunnen patiënten zowel hun chemotherapie als hun radiotherapie op één locatie krijgen, waardoor de behandeling minder belastend wordt. De zorgverleners kunnen nog makkelijker gebruik maken van elkaars deskundigheid ten behoeve van de zorg voor onze patiënten.

Healing environment

Zowel het ZRTI als het Oncologie Centrum zijn gebouwd en ingericht volgens de principes van de ‘healing environment’. Hiermee ontstaat een ontzorgende behandelomgeving met aandacht voor de mens en het leven. "Ieder mens met kanker doorloopt het ziekteproces op een andere manier. Dit vraagt naast vakmanschap, aandacht en toewijding. Daar mogen onze patiënten op rekenen", zo belooft Bravis in een perbericht.